Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'ın 'yeni anayasa çağrısına' yanıt: Önce anayasaya uyması lazım

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün meclis açılışında yaptığı konuşmada, "Türkiye'yi mevcut anayasa kamburundan kurtarmak hepimizin sorumluluğundadır" diyerek teklifi olan herkese anayasa çalışmalarına katılma çağrısında bulundu. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise meclisten ayrılırken basın mensuplarının konuyla ilişkili sorusuna, “Çağrı yapanların önce anayasaya uyması lazım” yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM 28. Dönem 2. Yasama Yılı açılışında konuştu. Erdoğan, Cumhuriyetin 100. yılını yeni anayasa ile “taçlandırma” çağrısını yaparak şu ifadeleri kullandı:

"Sürekli darbe anayasasından şikayet edenler iş somut adım atmaya gelince, ne yazık ki konfor alanlarının dışına çıkmak istemedi. Biz bu konuda sözü ve teklifi olan herkesi yeni anayasa çalışmalarına katılmaları çağrısında bulunuyoruz. Teklifi olanı yeni anayasa çağrımıza davet ediyoruz. Türkiye, ülkenin ve toplumun gerisinde kalan değil milletimizin hayali olan, ufkunu açan sivil bir anayasayı hak ediyor. Bu anayasanın 2023 Türkiye'sini taşıyamadığı açıktır"

'ÖNCE ANAYASAYA UYMASI LAZIM'

Genel Kurul toplantısını, locadan takip eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın konuşmasının ardından ayrılırken basın mensuplarının sorusunu yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın anayasa çağrısı ile ilgili soruya, “Çağrı yapanların önce anayasaya uyması lazım” yanıtını verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN