Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Meclis açılışında önemli mesajlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Meclis açılışında önemli mesajlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM 28. Dönem 2. Yasama Yılı Açılış Toplantısı'nda konuştu. Sabah saatlerinde Ankara'da yaşanan saldırıya değinen Erdoğan, "İki caninin etkisiz hale getirildiği eylem terörün son çırpınışlarıdır. Vatandaşın huzurunu ve güvenliğine kast eden alçaklar, emellerine asla ulaşamayacaktır" dedi. Yeni anayasa çalışmaları hakkında ise; "Görevimiz yeni ve sivil bir anayasadır" diyen Erdoğan, tüm partileri ve milletvekillerini yeni anayasayı birlikte hazırlamaya çağırdı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu 28. Dönem 2. Yasama Yılı, sabah saatlerinde yaşanan bombalı saldırının ardından geniş güvenlik önlemleri altında başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'na hitap etti.

'CUMHURİYETİMİZİN ÖNÜNDE KAT EDECEK EPEYCE MESAFE VAR'

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Milli Mücadele gibi bir destanı, yokluklar, ihanetler, karanlık hesaplar içinde zafere ulaştıran Meclisimizin, bugün de Türkiye Yüzyılı'nın ufkunu aydınlatacağından şüphe duymuyorum. Cumhuriyetimizin önünde kat edecek hala epeyce bir mesafe olması, bize daha çok işimizin bulunduğunu anlatıyor."

Millet ve onun temsilcileri olarak farklılıklarımızı zenginlik haline dönüştürerek ortak hedeflerimize sıkı sıkıya sarılmalıyız."

'TÜRKİYE'Yİ MEVCUT ANAYASA KAMBURUNDAN KURTARMAK HEPİMİZİN SORUMLULUĞUNDA'

Hamdolsun artık Meclis'in kapısına kilit vurulduğu, milletvekillerinin istiskale maruz bırakıldığı, başbakanların ve bakanların idam sehpasına gönderildiği vesayetin milli iradeyi hiçe saydığı dönemler geride kalmıştır. Önümüzde yeni bir görev ve yeni bir fırsat var. Bu da ülkemizi, yeni ve sivil bir anayasaya kavuşturmak. Türkiye'yi mevcut anayasa kamburundan kurtarmak hepimizin sorumluluğundadır.

SİYASİ PARTİLERE ÇAĞRI

Sürekli darbe anayasasından şikayet edenler iş somut adım atmaya gelince, ne yazık ki konfor alanlarının dışına çıkmak istemedi. Biz bu konuda sözü ve teklifi olan herkesi yeni anayasa çalışmalarına katılmaları çağrısında bulunuyoruz. Her türlü uzlaşmaya açık davranıyoruz. Teklifi olanı yeni anayasa çağrımıza davet ediyoruz. Türkiye, ülkenin ve toplumun gerisinde kalan değil milletimizin hayali olan, ufkunu açan sivil bir anayasayı hakediyor.

Bu anayasanın 2023 Türkiye'sini taşıyamadığı açıktır. Toplumlar, sadece ortak zaferlerle değil, ortak acılarla da yoğrularak millet olur, devlet olur.

'HAYAT PAHALILIĞI' MESAJI

Milletimizin canını yakan hayat pahalılığını ortadan kaldırmak için ne yapmak gerekiyorsa yapmakta kararlıyız. Ekonominin ruhunu oluşturan güven ve istikrar iklimini bozacak her türlü söz, tutum ve davranıştan uzak durmalıyız.

'TERÖRÜN SON ÇIRPINIŞLARI'

İçeride ve dışarıda son terörist bertaraf edilene kadar, mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu sabah emniyet birimlerimizin vakitli müdahalesiyle iki caninin etkisiz hale getirildiği eylem, terörün son çırpınışlarıdır. 'Bir gece ansızın gelebiliriz' sözü kulaklardan hiç eksik olmasın. Vatandaşın huzuruna ve güvenliğine kast eden alçaklar emellerine ulaşamamıştır, asla da ulaşamayacaktır.

FETÖ ihanet şebekesinin, yaymaya çalıştığı yıkılmadık ayaktayız havası bir çeşit mezarlıkta ıslık çalma gayretidir. Bu ülkede bir daha asla FETÖ yeniden dirilemeyeceği gibi, benzer örgütlerin de yeni ihanetler sergileyebilmesi mümkün değildir.

ALTIN PORTAKAL AÇIKLAMASI

Erdoğan, sansür tartışmaları sonrasında iptal edilen Altın Portakal Film Festivali'ne yönelik "Özellikle sanat öne sürülerek milli iradeye kast edenlerin propagandasının yapılmasını kabul edemeyiz. Kültür sanat gibi insanı yücelten ortak değerlerin insanlık ve demokrasi düşmanların istismar alanı haline dönüşmesine sorumluluk makamında olan bizlerin karşı çıkması hayati öneme sahiptir" dedi.

AVRUPA BİRLİĞİ'NE REST

Türkiye olarak, 60 yıldır kapısında bekletildiğimiz Avrupa Birliği’nden herhangi bir beklentimiz yok. Şayet, bize karşı örtülü bir yaptırım gibi kullandıkları vize dayatması başta olmak üzere haksızlıklarından geri dönerlerse, kendi yanlışlarını düzeltmiş olurlar. Yapmazlarsa; siyasi, sosyal, ekonomik ve askeri olarak bizden herhangi bir beklentiye girme hakkını tümüyle kaybederler.

Artık iyice lafta kalan tam üyelik sürecini sonlandırmak gibi bir niyetleri varsa, işin o tarafı da kendi bilecekleri iştir. Biz, demokrasi, adalet ve özgürlükler noktasında Kopenhag Kriterleri’ni gerekirse Ankara kriterleri yapar, yine yolumuza devam ederiz.

AİHM KARARLARINA SERT TEPKİ

Avrupa Konseyi’nin bir kurumu olan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin verdiği son kararlar, adeta bardağı taşıran damla olmuştur. Bu karardan cesaret alan terör örgütü mensupları ve yandaşları beyhude yere heveslenmesinler. Maşeri vicdanda zaten mahkum olan FETÖ’cü alçaklara bu karardan ekmek çıkmaz. Bazı ülkelerin etkisi altında kalarak yetkilerini aşan, Türkiye’nin egemenlik haklarını hiçe sayan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne, sistemin kurucu üyesi İngiltere bile tahammül edememiştir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN