Kılıçdaroğlu'ndan İsveç'teki Kur'an yakma provokasyonuna tepki

Kılıçdaroğlu'ndan İsveç'teki Kur'an yakma provokasyonuna tepki

CHP lideri Kılıçdaroğlu, İsveç'te Irak asıllı Salwan Momika'nın Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yakmasına ''Yetkililerin “ifade özgürlüğü” adı altındaki bu nefret suçuna sessiz kalması utanç vericidir. Irklar, dinler, mezhepler arasında sevgiyi ve barışı büyütmek yerine nefreti körükleyen bu saldırıyı kınıyorum.'' sözleriyle tepki gösterdi.

İsveç, yine skandal bir provokatif eyleme sahne oldu. Stockholm'de Irak asıllı Salwan Momika isimli şahıs, Kurban Bayramı'nın birinci gününde Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'i yere atıp üzerine basarak İslam'a hakaret içeren sözler sarf etti ve ateşe verdi.

Prokovatif eyleme bir tepki de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'dan geldi. "Yetkililerin “ifade özgürlüğü” adı altındaki bu nefret suçuna sessiz kalması utanç vericidir." diyen Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Mübarek Kurban Bayramı’nın ilk günü İsveç’te Kur’an-ı Kerim yakılması, yetkililerin “ifade özgürlüğü” adı altındaki bu nefret suçuna sessiz kalması utanç vericidir. Irklar, dinler, mezhepler arasında sevgiyi ve barışı büyütmek yerine nefreti körükleyen bu saldırıyı kınıyorum".

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN