Kılıçdaroğlu'nun videosu Las Vegas'ta dev ekranda iddiası

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, misafir olduğu bir evde tabağın etli kısmını çocuğa çevirip ikram ettiği video, "ayın en çok beğenilen videosu" olarak Las Vegas'ta dev ekranlarda gösterildiğine dair haberlerin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Teyit.org'da yer alan bilgilere göre, Kılıçdaroğlu'nun gözüktüğü görüntü, videoya sonradan montajlanmış.

Las Vegas'ın en işlek caddesi "Strip"te bulunan Mirage Otel önündeki ekranda sosyal medyada en çok beğenilen videolar gösteriliyor. Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bir videosuyla Mirage ekranında yerini aldı.

Kılıçdaroğlu'nun bir aileye gerçekleştirdiği ziyaret sırasında kaydedilen, tabağın etli kısmını çocuğa çevirip ikram ettiği görüntüler, ünlü ekrana yansıtıldı.

VİDEO LAS VEGAS'TA GÖSTERİLMEDİ

Söz konusu video birçok mecralarda dolaşıma girerken konuyla ilgili araştırma yapan Teyit.org videonun montajlandığını ortaya çıkardı.

Teyit.org'un paylaştığı bilgilerde şu ifadelere yer verildi:

Teyit'ten Emre İlkan Saklıca'nın araştırması, videonun gerçek olmadığını gösteriyor. Kılıçdaroğlu'nun gözüktüğü görüntü, videoya sonradan montajlanmış.

Tersine görsel aramayla bakıldığında videonun çekildiği konumun Las Vegas Strip’te yer alan The Mirage adlı otelin önü olduğu anlaşılıyor.

KILIÇDAROĞLU DEĞİL THE BEATLES LOVE KONULMUŞ

YouTube üzerinden The Mirage ekranının önünde yapılan etkinlikler taranmaya devam edildiğindeyse iddia paylaşımdaki anlara erişilebiliyor. Platformdaki bir videonun 12'inci dakikasında yer alan kesitte ekranda Kemal Kılıçdaroğlu değil, The Beatles Love adlı şovun afişinin olduğu görülüyor.

Paylaşımlarda yer alan bir diğer ayrıntı ise videonun “geçtiğimiz ayın en beğenilenleri” kategorisi altında ekranda gösterildiği yönünde. Ekranla ilgili ayrıntılar incelendiğindeyse bu panelin en çok izlenen videolar ya da benzeri bir amaçla kullanıldığına ilişkin bir kanıta ulaşılamıyor.