Kılıçdaroğlu'nun ziyareti sonrası EDAŞ'tan kesinti açıklaması

Kılıçdaroğlu'nun ziyareti sonrası EDAŞ'tan kesinti açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da elektriği kesik olan bir ailenin evine ziyarete gitmesinin ardından Başkent EDAŞ sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Şirket, Kılıçdaroğlu'nun ziyarete gittiği evde elektriğin kesik olmadığını belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de yaklaşık 4 milyon abonenin elektriğinin kesildiğini belirterek Ankara Keçiören'de elektriği kesilen bir evi ziyaret etmişti. Başkent Elektrik Dağıtım AŞ, Kılıçdaroğlu'nun ziyaretinin ardından abonenin 4 aydır borcu nedeniyle elektriğinin kesik olduğu iddiasının doğru olmadığını öne sürdü.

5 NİSAN'DA ELEKTRİK ENERJİSİ BAĞLANDI

Şirketin Twitter hesabından yapılan açıklamada, Başkent EDAŞ'ın düzenleme ve denetlemeye tabi bir sektörde faaliyet gösterdiği, bu nedenle elektrik piyasası mevzuat hükümlerinin dışında bir uygulamaya gidilmesinin söz konusu olmadığını belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

"Bu konuda gerek bizzat abonemizin kendisinin yaptığı açıklamalar gerekse kamu kurumlarının talebi üzerine şirketimiz tarafından 24 Nisan'da yapılan saha tespiti ve kayıtlarımızda yapılan incelemeye göre, 23 Nisan'da ilgili tesisatın borcundan veya herhangi bir nedenden dolayı elektrik enerjisinin şirketimizce kesilmiş olmadığı, söz konusu tesisatın 31 Mart'ta elektrik enerjisi borçtan dolayı kesildiği, borcun ödenmesini takiben 5 Nisan'da elektrik enerjisinin bağlandığı tespit edilmiştir. 5 Nisan tarihinden bu yana söz konusu tesisatta şirketimizce herhangi bir nedenle enerji kesme işlemi yapılmamıştır."

Kılıçdaroğlu’nun 23 Nisan günü Ankara Keçiören’deki evini ziyaret ettiği, borcu nedeniyle elektriği kesilmiş olan Güllü Demir, tartışmaların ardından açıklama yapmıştı. Keçiören Kaymakamlığı, Demir’in elektriğinin 5 Nisan 2022 tarihinde açıldığını ileri sürmüş, Güllü de bunun üzerine, “Dün Sayın Genel Başkan evime geldikten sonra bugün Kaymakamlık tarafından elektriğim açıldı” demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN