Kimse o köyün yakınından bile geçmek istemiyor! Tüyleri diken diken edecek sır! Topraktan çıkanlar şok etti

Kimse o köyün yakınından bile geçmek istemiyor! Tüyleri diken diken edecek sır! Topraktan çıkanlar şok etti

Bu köye şimdiye kadar yaklaşabilen olmadı. Kimsenin yaşamadığı hatta yanından bile geçmediği köyün gizemi sonunda çözüldü. Uzmanlar gördükleri şeyler karşısında küçük dilini yuttu. Tüyleri diken diken eden sır. Toprağın altından çıkanlar şok etti! Kimse daha önce böyle bir şeyi göremedi.

İngiltere'de şimdiye kadar yaklaşık 3 bin tane köy terk edildi. Bu köylerin arasında bulunan bir tanesine kimse ayak basmak istemiyor. Kehanetlerle dolu köyün sırrı merak konusu olurken uzmanlardan şoke eden bir yanıt geldi. Tüyleri diken diken edecek sır. Toprağın altından çıkanlar şoke etti.

BU KÖYE KİMSE AYAK BASAMIYOR

İngiltere geçmişte ticaret ve gezginlerin dinlenme noktası olduğu için birçok antik köy bulunmakta. Bunlardan biri olan ve kimsenin yaşamadığı Kuzey Yorkshire'daki Wharram Percy köyü, kehanetleriyle tüyleri diken diken etmekte. Express'in aktardığı habere göre; köyde birçok gizemli tarihi yapının olduğu ifade edildi. Malton pazar kasabasının yakınında yer alan Wharram Percy'nin en parlak döneminde yaklaşık 40 evi vardı.

yeni-proje-2024-03-21t114504-918.jpg

GİZEMLİ TARİHİ İLE MERAK KONUSU OLUYOR

Köye dışarıdan baktığınız zaman terk edilmiş bir görüntü görüyorsunuz ancak bu sizi yanıtmasın. Dikkatle baktığınız zaman tüm yerleşim yerlerini görmüş oluyorsunuz. Gizli bir kilise, yıkılan duvarlar ve bir zamanlar köyün sınırını belirleyen tarlaların üzerinden geçen alçak tuğlalar hâlâ görülebiliyor.

yeni-proje-2024-03-21t114451-669.jpg

English Heritage, Wharram Percy'nin bir zamanlar bölgenin cemaati olarak hizmet verdiğini ve bölge sakinleri için önemli bir dini yer olduğunu söylüyor. 60 yılı aşkın süredir arkeologlar bölgede yeni ve ilginç yöntemler denediler; bunlardan bazıları Smithsonian Channel'ın "Mistik Britanya" belgeseli sırasında keşfedildi.

ARKEOLOJİK KAZILARDA KEŞFEDİLDİ! BİNLERCE KEMİK BİR ARADA

Arkeolojik bir kazı sırasında alışılmadık konumu nedeniyle büyük ilgi uyandıran tuhaf bir çukur keşfedildi. Çukur, köylülerin tipik dinlenme yerleri olan yerel kilise ve mezarlıktan oldukça uzakta bulundu.

Programın sunucusu Clive Anderson'a konuşan Dr. Stuart Wrathmell, "rahatsız edici keşfin" 100'den fazla insan kemiği içerdiğini söyledi. Buluntu, kasabanın ilk düşünülenden çok daha ürkütücü bir tarihe sahip olduğunu gösteriyor.

yeni-proje-2024-03-21t114441-137.jpg

Uzmanlar bu çukur ile ilgili şu yorumlarda bulundu:

"Bu çukur 1963'te bulunduğunda orta çağdan önce olması gerektiği düşünülüyordu çünkü yakınlarda Romalıların yaşadığını biliyorduk, dolayısıyla tarih öncesi veya Roma kemikleri olabilirdi. Bazılarının tarihlemesi radyokarbonla yapılmıştı ve herkesin burada çiftlik yerine kilise bahçesine gömülmesi gerekirken Orta Çağ'a ait olduğu anlaşıldı."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN