Kiracılar nasıl 'tapusuz' dayanıklılık testi yaptırır?

Kiracılar nasıl 'tapusuz' dayanıklılık testi yaptırır?

Deprem felaketinin ardından herkes oturduğu binanın dayanıklılığını kontrol etmeye başlarken, tapu bilgilerine ulaşamayan kiracılar, bina dayanıklılık testi başvurusu için gerekli olan ada ve parsel bilgilerine nasıl ulaşabileceğini araştırıyor. Birçok yolu tüketip sonuç elde edemeyen kiracılar umutsuzluğa kapılırken, bu bilgileri elde edebilmelerinin bir yolu ortaya çıktı.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Türkiye’nin her kentinde insanlar oturdukları konutun sağlamlığını sorguluyor. Uzmanların yakın zamanda büyük bir deprem beklediklerini söylediği İstanbul’da yaşayanlar da binalarının dayanıklılığı hakkında araştırma yapmaya çalışıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2019 yılında şehirdeki binaların risk durumunu saptayabilmek için “hızlı tarama yöntemi” başlattı. İstanbul’daki 2000 yılı öncesi inşa edilen yapıların adrese dayalı risk sıralamasının yapılmasına yönelik çalışma, İBB tarafından ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor.

Yaşadıkları binaların tespiti için başvuru yapmak isteyenler https://binatespitiformu.ibb.gov.tr/?forms.ibb adresi üzerinden kimlik bilgisi, ilçe, mahalle, sokak, apartman adı, daire numarası gibi bilgilerin istendiği formu doldurarak talepte bulunabiliyor.

KİRACILAR DA İSTENEN BİLGİLERE ULAŞABİLİR

Ancak kiracıların elinde tapu olmadığı ya da ev sahibinden tapu bilgilerine ulaşamadıkları için sıkıntı yaşayabiliyorlar. Zira İBB’nin başvuru sayfasında oturduğunuz konutun ada ver parsel bilgileri de isteniyor.

Konutunuzun bulunduğu binanın ada ve parsel numarasına https://parselsorgu.tkgm.gov.tr/#close adresinden ulaşılabiliyor. Burada çıkan sorgulama ekranında sizden enlem ve boylam bilgileri isteniyor.

Bu bilgiye de Google Maps’ten ulaşmak mümkün. Google’ın haritalar uygulamasında evinizin adresinin bulunduğu konum bilgisini girdiğinizde en alt bölümde koordinat bilgileri kullanıcıyla paylaşılıyor.

Böylelikle elinde ada ve pafta bilgileri olmayan ve tapusuna ulaşamayan kiracılar da binalarının dayanıklılık testi için gerekli bilgilere ulaşmış oluyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN