Kırmızı et fiyatları düşüşe geçiyor! Emekliler o tarihten sonra bol bol yiyecek, ESK'dan müjde geldi

Kırmızı et fiyatları düşüşe geçiyor! Emekliler o tarihten sonra bol bol yiyecek, ESK'dan müjde geldi

Kırmızı et fiyatları düşüşe geçiyor! Vatandaşlar, emekliler, dar gelirliler; herkes o tarihten sonra bol bol yiyecek! ESK'ndan müjdeli haber geldi...

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, kırmızı et piyasasındaki son gelişmeleri değerlendirdi. Tunç'un değerlendirmesine göre, Et ve Süt Kurumu (ESK) ithalat konusunda başarılı bir politika izliyor ve piyasayı şeffaf bir şekilde yönetiyor.

Özellikle ESK'nin ithal ettiği hayvanların küçük işletmelere verilmesi kararı, küçük aile işletmeleri için olumlu bir gelişme olarak nitelendiriliyor. Ancak Tunç, bu kararın bazı kesimler tarafından hoş karşılanmadığını ve bu durumu bozmak için çaba harcandığını ifade etti.

BÜYÜK ET İŞLETMELERİ FİYATLARI MANİPÜLE EDİYOR

Kırmızı et kadar besin değerleri var! Et yemiş kadar yapan o gıdalar - Sağlık Haberleri

Başkan Tunç ayrıca, büyük işletmelerin kırmızı et fiyatlarını manipüle ettiğini ve bu durumun "kartelleşme"ye işaret ettiğini belirterek, "Belli başlı illerdeki büyük işletmeler kırmızı et fiyatını tırmandırıyorlar. Bu işin öncülüğünü yapan 3-5 firma var. Bu firmalar, fiyatı yüksek göstererek insanları beklentiye sokuyor. Bu, gerçek üreticinin zararına yapılan bir olay. Bu insanlar hayvan ithalatında ciddi paralar kazandı. Devlet bunun önüne geçmeye başladığı anda bütün dengeler bozuldu. Bu yüzden bir sürü yol deniyorlar.

ET FİYATLARI DÜŞECEK

et-fiyatlari.jpeg

Tunç, fiyatlarında düşeceğini ifade ederek şunları söyledi: "Şu an suni bir piyasa var ve kırmızı et fiyatlarında bir artış beklenmiyor. Artışın aksine ramazan ayının ortalarında kırmızı et fiyatlarının düşüşe geçmesini bekliyoruz. Fiyatlar bu şekilde sürdürülebilir değil."

KÜÇÜK AİLE İŞLETMELERİ YOK OLUYOR

İthalatta rekor kıran Türkiye, 5 ülkeye kırmızı et ihraç edecek | Ali Ekber Yıldırım'ın Kaleminden | Hayvancılık, İthalat ve İhracat, Tarım Politikaları

Tunç'un değerlendirmesinde dikkat çeken bir diğer nokta ise Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından açıklanan "Hayvancılık Yol Haritası". Bu yol haritasının sektöre yön vereceğini ve üreticilerin planlarını buna göre yapacaklarını belirtildi. Ayrıca Tunç, aile işletmelerinin ön plana çıkarılmasının önemli olduğunu ve bu işletmelere destek verilmesi gerektiğini vurguladı.

Tunç, Türkiye'deki büyük işletmelerin hayvanları ithal ederek sağladığını ve ülkede hayvan ırklarının ıslah edilmesiyle verim artışının sağlanması gerektiğini ifade etti. Bu şekilde sektörün daha sürdürülebilir olacağını ve küçük aile işletmelerinin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN