Kırmızı ette şok karar! Zam kelimesi tedavülden kalktı! Bütün rakamlar sabitlendi!

Kırmızı ette şok karar! Zam kelimesi tedavülden kalktı! Bütün rakamlar sabitlendi!

Ramazan için sayılı günler kala fahiş fiyatların önüne geçmek için de yeni adımlar atılıyor. Son zamanların en çok zamlanan ürünleri arasında yer alan et fiyatları için sabit fiyat uygulama çağrısı geldi. PERDER, kırmızı et de fiyat sabitleme önerisinde bulundu. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

Ramazan ayı için çok kısa bir süre kala vatandaşlar da artan fiyatlar nedeniyle isyan ediyor. 2023 yılının en çok zamlanan ürünleri arasında kırmızı et yer alırken İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği’nden (PERDER) sabit fiyat çağrısı geldi. 2140 mağazası ile 44 üyesi bulunan PERDER, kırmızı et fiyatlarında sabitleme önerisini sundu. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

KIRMIZI ET FİYATLARINDA SABİT RAKAMLAR

İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (PERDER), Tarım ve Orman Bakanlığı ile Et ve Süt Kurumu vatandaşın yüzünü güldürecek önemli bir karara vardı. Et fiyatları üzerinde fahiş fiyat uygulanmaması için önemli bir adım atan kurumlar Ramazan ayı boyunca et fiyatlarında sabit rakamların görüleceğini vurguladı. Derneğe üye olan kasap reyonu bulunan üyelerin de kampanyaya dahil edildiği belirtilirken et fiyatları da tek tek açıklandı.

kirmizi-et-fiyatlari-1.jpg
PERDER tarafından yapılan açıklama kapsamında 20 Mart 2023 tarihine kadar dana kıymalık etin kilosunun 190 TL'den satılacağı belirtildi. Bununla birlikte dana kuşbaşı kilogram fiyatı 210 TL olarak açıklandı. PERDER, bünyesinde hizmet veren 44 üye ve 2149 mağaza kapsamında uygulanacak karar ile birlikte et fiyatlarının sabit kalacağı duyuruldu.

RAMAZAN BOYUNCA ZAM YOK

PERDER, kasap reyonu olan ve kampanyaya dahil edilen üyelerin 20 Mart 2023 tarihinden itibaren et fiyatlarında sabit fiyat uygulayacağını açıkladı. PERDER tarafından yapılan açıklamada yer alan ifadeler şu şekildedir:

et-fiyatlari.jpg
“Bu çerçevede, kasap reyonu olan, kampanyaya dahil üyelerimizle 20 Mart 2023 tarihinden itibaren, dana kıymalık etin kilogram fiyatını 190 TL’den, dana kuşbaşının kilogram fiyatını ise 210 TL olarak yelerimize tavsiye fiyatlarından satış yapılması önerilmiştir. Bu uygulamamızı Ramazan ayı sonrasında da devam ettirmeyi planlamaktayız. Kamuoyuna saygı ile duyurulur, hayırlı Ramazanlar dileriz”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN