Kış kapıdan geri döndü! Sıcaklıklar 40 dereceye kadar çıkacak, İstanbul, İzmir, Ankara... Bir hafta yağmur, kar beklemeyin

Kış kapıdan geri döndü! Sıcaklıklar 40 dereceye kadar çıkacak, İstanbul, İzmir, Ankara... Bir hafta yağmur, kar beklemeyin

Tüm Türkiye dört gözle kışı beklerken kış resmen kapıdan döndü! Sıcaklıklar yeniden yükselmeye başlıyor, termometreler 40 dereceye kadar çıkacak… İstanbul, İzmir, Ankara… Bir hafta boyunca ne kar ne yağmur beklemeyin. İşte meteorolojiden uyarılar…

Bu yıl son zamanların en sıcak yaz mevsimini yaşarken ilk önce El Nino daha sonra da Eyyam-ı Bahur sıcak hava dalgaları tüm ülkeyi etkisi altına aldı. Milyonlarca insan sıcaktan direkt etkilenirken kuraklık da endişe vermeye başladı. Eylül ayına girilmesi ile bazı bölgelerde yağışlar görüldü ve sıcaklıklarda düşüş meydana geldi. Lakin Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Murat Acar, sıcak havalara ilişkin yeni bir açıklama yaptı…

SICAKLIKLAR HIZ KESMEDEN SÜRECEK

Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Murat Acar, şimdilik mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklıklarının Perşembe günü itibari ile artacağını ifade etti. Acar, yaptığı açıklamada, "Mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredeceğini tahmin ediyoruz. Yağış anlamında ülkemizin büyük kesiminde bir haftalık periyotta yağış beklemiyoruz. Yağışlar genellikle ülkemizin Kuzeydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ve doğusunda genellikle öğleden sonra ve yerel sağanak, gök gürültülü sağanak yağış şeklinde gerçekleşecek" dedi.

sicak.jpg

KUVVETLİ RÜZGAR BEKLENEN BÖLGELER DE VAR

Sıcaklık durumunun yanı sıra bazı bölgelerde rüzgarın etki edeceğini ifade eden Acar, "Ancak bugün ve yarın Marmara Bölgesi ile Kuzey Ege’de rüzgarın kuvvetli esmesini bekliyoruz. Ayrıca bugün ve yarın Batı Karadeniz’de denizlerimizde fırtına bekliyoruz. Turizm bölgelerimizde hava sıcaklıkları bir haftalık periyotta mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde devam edecek. Ama aşırı sıcaklık beklemiyoruz. Mevsim itibarıyla sonbahara doğru ilerlediğimiz için hava sıcaklıkları da artık serin düzeyde devam edecek" diye konuştu.

ÜÇ BÜYÜKŞEHİR İÇİN TAHMİNİ SÖYLEDİ

Ankara, İzmir ve İstanbul’un hava durumuna ilişkin de açıklama yapan Acar, "3 büyük ilimizde bir hafta boyunca yağış beklemiyoruz. Bu illerde herhangi bir ekstrem meteorolojik durum yok. Sıcaklıklar mevsim normalleri civarında. Yine 3 büyük ilimizde perşembe gününden itibaren hava sıcaklıkları artarak mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerine çıkacak" ifadelerine yer verdi.

Deprem bölgesine ilişkin konuşan Acar, "Deprem bölgesinde de herhangi bir ekstrem meteorolojik durum yok. Orada hava sıcaklıkları perşembe gününden itibaren mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Yağış beklemiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

sicakk.jpg

Yağış beklenemeyen bölgelerden birinin de İç Anadolu olduğunu dile getiren Acar, "Belki doğusunda, Kayseri’den Sivas-Yozgat’a doğru olan hatta önümüzdeki 2-3 gün boyunca yağış ihtimali var. İç Anadolu Bölgesi’nde genel olarak bir haftalık periyotta büyük çoğunlukla yağış beklemiyoruz" dedi.

HAVA SICAKLIKLARI ARTACAK

Acar, cümlelerini şöyle tamamladı:

"Sıcaklıklar 38-40 derecelere yakın. Özellikle Suriye ve Irak sınırındaki ilçelerimizde 36 ila 40 derece arasında sıcaklıklar ölçülebilir ki bunlar da normaldir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN