Kışlıkları dolaptan geri çıkarın! Meteoroloji uzmanı duyurdu: O bölgelere lapa lapa kar yağacak!

Kışlıkları dolaptan geri çıkarın! Meteoroloji uzmanı duyurdu: O bölgelere lapa lapa kar yağacak!

Meteoroloji uzmanı uyardı. Günlük güneşlik havaya aldanıp kışlıkları sakın kaldırmayın. Birçok ilde kar uyarısı verilirken, İstanbul içinde kar yağışı ihtimaline dikkat çekildi. İşte son 3 günün hava durumu raporları...

Bünyamin Sürmeli, YouTube kanalında yaptığı açıklamada, kış mevsiminin bir günlüğüne geri döneceğini ve hava koşullarının tekrar soğuyacağını belirtti. Ancak, beyaz kışın her yere geri dönmeyeceğini, sadece bazı bölgelerin bu beyaz güzelliği yaşayabileceğini söyledi. Orta ve kuzey bölgelerin büyük bir kısmında benzer bir durumun söz konusu olduğunu belirten Sürmeli, deprem bölgesinde de az da olsa kar beklentisinin olduğunu ifade etti. Bolu çevreleri, Sivas, iç Anadolu bölgesi, Yozgat, Kastamonu hatta başkent Ankara'da kar yağışı beklediklerini açıkladı. Sürmeli, bahsettiği yağışın az buz değil, direkt kar olacağını belirtti. Mart bitmeden önce kışın bir final yapabileceğini ifade eden Sürmeli, beklenen tarihin 29 Mart olduğunu ve sıkı bir soğuktan bahsettiklerini dile getirdi.

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI BEKLENTİSİ

kar

Bünyamin Sürmeli, YouTube kanalında yaptığı açıklamada, hava durumunda bir değişiklik olacağını ve kısa süreli bir kış havasının geri döneceğini belirtti. Bazı bölgelerde beyaz kışın beklenildiğini ifade eden Sürmeli, deprem bölgesinde de hafif kar yağışı olabileceğini söyledi. Bolu, Sivas, Yozgat, Kastamonu gibi bölgelerde kar yağışının beklendiğini aktaran Sürmeli, hatta başkent Ankara'da da kar yağışının olabileceğine işaret etti. Ancak, İstanbul için net bir kar durumundan bahsetmeyen Sürmeli, yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ihtimalinin olduğunu sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Orhan Şen ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bugün (Pazartesi) doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yağmur olacağını, gece ise Marmara ve Ege bölgelerinde lodosla birlikte yağmurun etkili olacağını ifade etti. Sıcaklıkların yükseleceğini ve İstanbul'da 18, İzmir'de 23, Edirne'de 21, Kocaeli'nde 23 derece olacağını belirten Şen, yarın (Salı) ise doğu Anadolu hariç batı ve iç bölgelerde yağmurun etkili olacağını, akşam ve gece sıcaklıkların tüm ülkede 8-10 derece düşeceğini söyledi. Çarşamba günü iç Ege ve Karadeniz'in iç kesimlerinde, doğu Anadolu'da ise kar yağışının devam edeceğine dikkat çeken Şen, Çarşamba akşamı batı bölgelerde yağışların kesileceğini ifade etti.

METEOROLOJİ UYARIYOR!

hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son değerlendirmelerine göre, ülkemizin geneli bugün parçalı ve çok bulutlu olacak. Marmara, Kıyı Ege, Doğu Akdeniz, Antalya ve Isparta çevreleri, Doğu Karadeniz ve Ordu çevreleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğu kesimleri genellikle yağmur ve sağanak yağışlı olacak. Doğu Karadeniz’in yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur görülecek. Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda ise yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor. Sabah saatlerinde Marmara'nın güneyi, İç Ege, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde pus ve yer yer sis oluşması bekleniyor. Güneydoğu Anadolu'da ise toz taşınımı görülebilir. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunuyor.

Bugün sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Rüzgarlar genellikle güneyli yönlerden hafif olacak, ancak Marmara’nın batısı ve Ege Bölgesi'nde kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda beklenen yerel kuvvetli yağışlar sebebiyle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun eğimli ve yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi riski bulunduğundan da dikkatli olunması gerekmektedir.

Güneydoğu Anadolu'da beklenen toz taşınımı ise hava kalitesinde azalma, çamur yağışı, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara sebep olabileceğinden, vatandaşların bu duruma karşı da dikkatli ve tedbirli olmaları önerilmektedir.

ŞEHİR ŞEHİR HAVA DURUMU TAHMİNİ AÇIKLANDI

hava durumu

Marmara bölgesi genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Akşam saatlerinden itibaren batı kesimlerinden başlayarak sağanak yağışlar görülecek ve yer yer gök gürültülü sağanaklar da oluşabilir. Güney kesimlerinde sabah saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

Edirne'de parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Akşam saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlar görülecek ve yer yer gök gürültülü sağanaklar da oluşabilir.

İstanbul'da da parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Akşam saatlerinden sonra zamanla sağanak yağışlar görülecek ve yer yer gök gürültülü sağanaklar da oluşabilir.

Kırklareli'de de parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Akşam saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlar görülecek ve yer yer gök gürültülü sağanaklar da oluşabilir.

Kocaeli'nde ise parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Gece saatlerinde sağanak yağışlar görülecek ve yer yer gök gürültülü sağanaklar da oluşabilir.

Ege bölgesinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Batı kesimlerinde sağanak yağışlar görülecek ve yer yer gök gürültülü sağanaklar da oluşabilir. İç kesimlerinde sabah saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

Aydın'da parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Gece saatlerinde sağanak yağışlar görülecek ve yer yer gök gürültülü sağanaklar da oluşabilir.

Denizli'de de parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak.

İzmir'de parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Gece saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

Muğla'da da parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Gece saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

Akdeniz bölgesinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Doğu Akdeniz ile Antalya ve Isparta çevrelerinde sağanak yağışlar görülecek.

Adana'da parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Aralıklı sağanak yağışlar da bekleniyor.

Antalya'da parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlar görülecek.

Hatay'da parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, K. Maraş'ta gece saatlerinde sağanak yağış bekleniyor. İç Anadolu'da, batı kesimlerinde sabah saatlerinde pus ve sis görülebilir, Ankara, Eskişehir ve Konya'da parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Sivas'ta da parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor.

Batı Karadeniz'de, Bolu'da parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor, Düzce'de de benzer bir hava bekleniyor ancak daha sıcak bir hava hakim olacak. Kastamonu ve Zonguldak'ta da parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz'de, Trabzon'da sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağış beklenirken, Ordu çevreleri ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri yağmurlu geçebilir. Bu bölgelerde yüksek kar örtüsüne sahip yamaçlarda çığ riski bulunuyor.

Doğu Anadolu'da, Elazığ'da sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağış beklenirken, Erzurum ve Kars'ta aralıklı yağmur ve yükseklerde karla karışık yağmur bekleniyor. Malatya'da ise parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu'da, Adıyaman'da parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor, Diyarbakır'da gece ve sabah saatlerinde yerel kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağış bekleniyor. Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde de yerel kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Gaziantep'te bugün hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Sıcaklık 17°C civarında seyredecek.

Şanlıurfa'da ise hava yine parçalı ve çok bulutlu olacak, ancak sabah saatlerinde sağanak yağış bekleniyor. Sıcaklık ise yaklaşık 19°C olacak.

DİĞER GÜNLERİN HAVA DURUMU RAPORU

28

hava durumu

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN