'Kızılay’ın amaç dışı faaliyetlerinin araştırılması' önerisi AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi

'Kızılay’ın amaç dışı faaliyetlerinin araştırılması' önerisi AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi

Hakkındaki skandalların ardı arkası gelmeyen Kızılay’ın "amaç dışı faaliyetlerinin" araştırılmasını talep eden HDP'nin önerisi, TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından, depremzedelerin çadır ihtiyacını bedelsiz sağlaması gereken Kızılay’ın, deposundaki çadırları depremin ilk haftasında Ahbap Derneği ve Türk Eczacıları Birliği’ne sattığı ortaya çıkmıştı. Ardından kuruluşa gelen ikinci el eşya ve gıda yardımı gibi malzemelerin de satıldığı öne sürülmüştü. Kızılay ile ilgili skandallara tepki yağarken, Kızılay Başkanı Kerem Kınık'a da haftalarca istifa çağrısı yapılmıştı.

Olayın yankıları sürerken, HDP’nin Kızılay’ın amaç dışı faaliyetlerinin araştırılması için TBMM Başkanlığı’na verdiği Meclis araştırma önergesi, AK Partili ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

'BU KURUMLAR KAR AMACI GÜDEMEZLER'

Önergenin gerekçesini açıklayan HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül’ün konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Kızılay 2019’da tüm itirazlara rağmen holdingleşti, yatırım holding bünyesinde kurulan şirketlerin sayısı 13’e ulaştı. Çadır fabrikaları, maden suyu fabrikaları, hastaneler, binlerce gayrimenkul vesaire şirkete devredildi.

AFAD ve Kızılay insani kuruluş olmaktan çıkıp güvenlik kuruluşu gibi ve birer resmi devlet kuruluşu ama yardımdan azade bir niteliğe dönüşmüş durumdadır. Bunu kabul etmek mümkün değildir. Bu kurumlar siyasi bir yapıya dönüşemezler, kar amacı güdemezler.

Kızılay’ın kendi bütçesinden birçok vakfa para aktardığı gün ışığına çıkmış ve bu para aktarma işini de kabullenmiş ama bunun bir suç olmadığını söylemişlerdi."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN