Konya'da köpeği katledenlerin serbest kalmasına tepkiler yükseliyor: 'Kanlı küreğin hesabını sormaya geldik'

Konya'da köpeği katledenlerin serbest kalmasına tepkiler yükseliyor: 'Kanlı küreğin hesabını sormaya geldik'

Konya'da görevli oldukları barınakta bir köpeği eziyet ederek katleden 2 sanığın mahkemede ilk celsede tahliye edilmesi büyük tepkiye yol açtı. Birçok ilden gelerek Konya'daki miting alanında toplanan yaşam hakkı savunucuları, " 20 Ocak'taki duruşmada adaletin yerini bulmasını istiyoruz" dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bir köpeği vahşice katleden 2 görevlinin mahkemede ilk celsede tahliye edilmesine yaşam hakkı savunucuları tepki gösterdi.

Konya'nın yanı sıra Ankara, Samsun, İzmir, Aydın, Hatay, Eskişehir ve İstanbul'dan gelen çok sayıda yaşam hakkı savunucusu, Işıklar Mahallesi Pazar Yeri Miting Alanı'nda toplandı.

T24'ün haberine göre ellerindeki dövizlerle bir süre slogan atan hayvanseverler adına açıklama yapan Pati Korucuları Derneği Başkanı Ayşe Taşkıran, "Kanlı küreğin hesabını sormaya geldik." dedi. Taşkıran, şunları söyledi:

"20 Ocak'ta kürekle o masumun başına vura vura öldüren sanıkların karar duruşması var. Tam 5 gün sonra 'kanlı kürek davası' sonuçlanacak ve o şahıslar elini kolunu sallayarak aramızda geziyorlar. 20 Ocak'ta adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Sayın yargıçlar elinizi vicdanınıza koyun ve o videoları lütfen bir kez daha izleyin."

Basın açıklamasına Sokak Hayvanları Derneği üyeleri de destek verdi.

NE OLMUŞTU?

Konya Büyükşehir Belediyesine ait Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bir köpeğin eziyet edilerek öldürüldüğü olaya ilişkin görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine barınakta görevli Murat B. ve Sefa Ç, 25 Kasım 2022'de tutuklanmış, 2 Ocak'taki duruşmada tahliye edilmişlerdi.

İddianamede, sanıkların "Ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme" suçundan 6'şar yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istenmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN