Belediye Konya Barınağı'ndaki vahşeti yok saydı: Herhangi bir sorun yok

Belediye Konya Barınağı'ndaki vahşeti yok saydı: Herhangi bir sorun yok

Görevliler tarafından kafasına kürekle vurularak öldürülen köpeğin ardından hayvanlara yönelik şiddet haberleriyle gündeme gelen Konya Hayvan Barınağı'na belediye tarafından övgüler dizildi. Konya Büyükşehir Belediyesi, barınağın ayda iki kez Bakanlık denetiminden geçtiğini, 'her türlü imkanın sağlandığını' ve şu ana kadar herhangi bir sorun ya da aksaklığın tespit edilmediğini kaydetti.

Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde geçtiğimiz aylarda masum bir can kafasına kürekle vurularak vahşice katledilmişti. Yaşanan olay infiale sebep olurken barınakla ilgili hayvana şiddet ve eziyet haberleri ardı ardına gelmişti.

Diken'den Bilal Çelik'in haberine göre, Cemil Seçilmiş Korkmaz isimli bir vatandaş da, Konya’daki hayvan katliamının ardından 3’üncü Konya İdare Mahkemesi’nde belediye hakkında dava açtı. Davada belediyenin verdiği yanıt dikkat çekti.

BELEDİYEDEN BARINAĞA ÖVGÜ

Konya Büyükşehir Belediyesi, dilekçesinde söz konusu hayvan barınağının ayda iki kez Tarım ve Orman Bakanlığı’nın denetiminden geçtiğini öne sürerek, şu ana kadar herhangi bir sorun veya aksaklık tespit edilmediğini iddia etti.

whatsapp-image-2022-12-27-at-11-34-58-004.jpg

Barınakta hayvanlara ‘her türlü imkanın sağlandığı’ öne sürülen cevap dilekçesinde hayvan mamalarının düzenli olarak verildiği ve bu mamaların enerji ve protein açısından özel olarak hazırlandığı iddia edildi.

Dilekçede ayrıca, hayvanların ‘öldürülerek birbirine yedirildiğine’ dair görüntüler de yalanlandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN