Hayvan barınaklarında katliam sona ermiyor! 'Kalplerine çamaşır suyu enjekte edildi'

Hayvan barınaklarında katliam sona ermiyor! 'Kalplerine çamaşır suyu enjekte edildi'

Konya Hayvan Barınağı ile gündeme gelen barınaktaki hayvanlara yönelik işkencelere Beykoz Belediyesi de dahil oldu. İddialara göre Beykoz Hayvan Barınağı'nda çalışan eski veteriner hekim, birçok hayvanın öldürüldüğünü, hayvanların kalbine çamaşır suyu enjekte edildiğini ve hayvanların canlı olarak morga atıldığını söyledi. Yaşananların üzerine hayvanseverler, 25 Aralık’ta (yarın) saat 13.00’de Yenikapı Miting Alanı’nda toplanarak sokak hayvanlarına yönelik şiddete karşı miting düzenleyecek.

Konya Hayvan Barınağı'nda bir köpeğin kafasına kürekle vurularak öldürülmesi vahşetinin ardından Eskişehir'deki hayvan barınağında sayıları 100'ü aştığı belirtilen yasaklı ırk köpeklerin ölümü yürekleri dağladı. Konya ve Eskişehir'in ardından Ağrı'da Ankara'da ardı sıra can dostlarımıza yönelik şiddet haberleri gelmeye devam etti. Son olarak geçtiğimiz günlerde gündem olan Ümraniye Belediyesi'ne ait Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki hayvanların uyutulduğu ileri sürülmüştü.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, hayvana şiddet ve işkencelere Beykoz Belediyesi de dahil oldu. Barınakta çalışan eski veteriner hekimin birçok hayvanın öldürüldüğünü, hayvanların kalbine çamaşır suyu enjekte edildiğini, hayvanların canlı olarak morga atıldığını iddia etmesi üzerine yurttaşlar barınak önünde toplandı.

Beykoz Belediyesi tarafından çekilen görüntülerdeki hayvanların çeşitli yerlerinde araba çarpması, başka hayvanların saldırması, hastalıklar gibi sebeplerle ölmüş ve merkeze getirilmiş ya da ağır yaralı olarak getirilip tüm müdahalelere karşın kurtarılamayan hayvanlar olduğu söylendi. Görselleri yayınlayan veteriner hekim için ise, “Görüntüler, iş akdi tarafımızca sonlandırılan veteriner hekim E.K. tarafından mevzuat gereği çekilmiştir. Hapis cezası bulunan E.K.’nın adli kaydı kamu kurumunda çalışmasını imkansız kılınca, iş akdi feshedilmiştir. Bunun üzerine E.K. çektiği fotoğrafları servis etmiştir” denildi.

VATANDAŞLAR NÖBETTE

İddiaların ardından yaklaşık üç gündür barınak önünde toplanan hayvanseverler, dün de nöbetini sürdürdü. Hayvansever Emre Akkuş, “Üç gündür gece gündüz demeden burada nöbet tutuyoruz. 40’a yakın araç geldi. 94 yaşında bir teyzemiz var. Ben de 7 aylık bebeğimle burada bekliyorum. Büyük küçük herkes burada hayvanların hakkını savunuyor. Eski hekimin iddialarını kime sorsak yanıtsız kaldı” dedi.

Barınak dışında bulunan kulübelerin de toplatıldığını dile getiren Akkuş, “Ormanın içerisinde yaşayan birçok hayvan var. Buna karşın belediye kulübeleri toplatmış. İstanbul’un birçok yerinden yeni kulübeler getirerek yerlerine yerleştirdik. Nöbetimiz burada devam edecek. Katliama sessiz kalamayız” diye konuştu.

YARIN MİTİNG VAR

25 Aralık’ta (yarın) saat 13.00’de yurttaşlar ve birçok sivil toplum kuruluşu, Yenikapı Miting Alanı’nda toplanarak sokak hayvanlarının öldürülmesine, kötü muamele görmesine karşı bir araya gelecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN