Konya'dan sonra şimdi de orası... 'Algı operasyonu' denmişti, inceleme başladı

Konya'dan sonra şimdi de orası... 'Algı operasyonu' denmişti, inceleme başladı

Konya'da bir köpeğin kafasına kürekle vurularak öldürülmesi vahşetinin ardından Eskişehir hayvan barınağında da çok sayıda yasaklı ırk köpeğin öldüğü ortaya çıkmıştı. Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Mahmut İzzet Erol 'fotoğraflar yeni değil algı operasyonu yapılıyor' şeklinde açıklama yapmıştı. 'Algı operasyonu' denen olayla ilgili Eskişehir Valiliği, inceleme başlatıldığını açıkladı.

Hayvan barınaklarının içler acısı hali Konya Hayvan Barınağı'nda yaşanan vahşetin ardından gözler önüne serilmeye devam ediyor. Son olarak Eskişehir Odunpazarı Belediyesi’ne ait Geçici Hayvan Barınağı’nda ortaya çıkıp vicdan sızlatan fotoğraflar ülkenin gündemine oturmuştu.

Söz konusu fotoğraflara ilişkin 100'ü aşkın yasaklı ırk köpeklerinin öldürüldüğü iddia edilmiş Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Mahmut İzzet Erol ise 'fotoğraflar yeni değil algı operasyonu yapılıyor' şeklinde açıklama yapmıştı. Yaşanan dramın ardından 'algı operasyonu' şeklinde tarif edilen vahşet hakkında inceleme başlatıldığı duyuruldu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, “Bazı internet haber sitelerinde yer alan ve sosyal medya hesaplarında paylaşılan Odunpazarı Belediyesi Hayvan Barınağı’nda yaşanan köpek ölümlerine ilişkin İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna duyurulur” denildi.

'ALGI OPERASYONU' DEMİŞTİ

Kamuoyunda büyük tepkilere yol açan olayda hayvan ölümlerinin gerçek olduğunu kabul eden Mahmut İzzet Erol, durumu ’Algı operasyonu’ diyerek basını suçladı. Fotoğrafların 1 yıl öncesine ait olduğunu beyan eden Erol, “Basından bu haberleri okuduktan sonra barınağımıza geldik.

Bunu da bir ihbar kabul ederek idari soruşturmamızı başlattık. Ama hepiniz göreceği üzere yaklaşık yarım saattir barınağımızın etrafındasınız, sizin de şahit olduğunuz şekilde biz Eskişehir’deki hayvan severlerle birlikte her zaman ortaklaşa çalışmalar yürütmekteyiz. Bu basında yer alan haberler bir algı operasyonudur" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN