Hayvanlara şiddet olaylarının ardından Bakan'dan açıklama: Valilik ile çalışmaları başlattık

Hayvanlara şiddet olaylarının ardından Bakan'dan açıklama: Valilik ile çalışmaları başlattık

Konya Hayvan Bakımevi'ndeki vahşetin ardından gelen masum canlara karşı şiddet olayları vicdanları sızlatırken, vatandaşlar yetkililere, hayvana şiddet vakalarına karşılık eyleme geçilmesi çağrılarında bulunmuştu. Söz konusu görüntüler ve çağrılar sonrasında Tarım ve Orman Bakanı, hayvan barınakları konusunda İstanbul Valiliği ile çalışma başlattıklarını belirtti. Bakan Kirişci, sahipsiz hayvan popülasyonunun artışıyla ilgili bir çalıştay düzenleyeceklerini açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, dün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Konya Hayvan Barınağı'nda bir köpeğin kafasına kürekle vurularak öldürülmesi olayı vicdanlardaki sızıyı dindirmeden ardı sıra hayvana şiddet vakaları gelmeye devam etti. Konya'daki rezaletin ardından İstanbul ve Mardin'de masum canlara karşı yapılan vahşi eylemler isyan ettirdi. Masum canların insanlardan çektikleri durmak bilmezken Bakan Kirişçi'den hayvan barınakları hakkında açıklama geldi.

'ORMANLARDA BARINAKLAR İÇİN YER AÇILACAK'

Bakan Kirişci, başta Konya olmak üzere diğer illerde meydana gelen olayların ardından İstanbul Valiliği ile bir çalışma başlattıklarını belirtti. Hayvan barınakları konusunda yer yoksunluğunun söz konusu olduğunu dile getiren Bakan Kirişci, barınakların doğal hayata yakın olması gerektiğini vurguladı.

"Biz ormanlarımızdan yer vermeyi planlıyoruz. Yerel yönetimlere ormanlık alanlardan yer vererek İstanbul’un barınak sorununu gidereceğiz" diyen Bakan Kirişci, bir derneğe ya da gönüllülere yer veremeyeceklerini ancak belediyelere verebileceklerini açıkladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN