Hayvana şiddet son bulmuyor... Konya’daki rezaletin ardından iki ilden korkunç görüntüler!

Hayvana şiddet son bulmuyor... Konya’daki rezaletin ardından iki ilden korkunç görüntüler!

Türkiye'de hayvana şiddet ve işkence son bulmuyor... Konya'da belediyeye bağlı barınakta bir köpeğe yapılan vahşetin yankıları sürerken İstanbul ve Mardin'den de yürekleri sızlatan görüntüler geldi. Kızıltepe'de 'sözde kasap' keseceği boğanın gözlerini bağladıktan başına defalarca balyozla vurarak öldürdü. Görüntülerin yayınlanmasının ardından gözaltına alınan 5 kişiden 3'ü tutuklandı. Sarıyer'de ise bir kişi sokak köpeğinin üstüne oturarak boğazını sıkmaya çalışırken yakalandı.

Konya'da barınakta sokak hayvanlarına yönelik şiddetin ardından bir hayvana işkence haberi de Mardin'den geldi. Kızıltepe'de bir kişi, ahırda kesimini yapacağı gözlerini bağladığı boğayı başına defalarca balyoz vurup, öldürdü. Görüntüler ortaya çıkınca, sosyal medyada büyük tepki çekti.

Harekete geçen polis, görüntülerin kırsal Hocaköy Mahallesi'nde çekildiğini tespit etti. Jandarma ile ortak çalışma başlatan ekipler, 5 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan 5 kişiden 3’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Şüphelilerin jandarmadaki işlemleri sürerken, görüntüde çekim yapan kişinin Kürtçe konuşarak, M.Y.’yi yönlendirip, hayvanın sersemleştiğini, kendine gelmeden hemen başını kesmesi gerektiğini söylediği duyuldu.

SARIYER'DE DE BENZER GÖRÜNTÜ! KÖPEĞİ BOĞMAYA ÇALIŞTI

Olay önceki gece saat 02.00 sıralarında Maden Mahallesi'nde meydana geldi. Yakaladığı sokak köpeğinin üstüne oturarak boğazını sıkmayan çalışan bir kişiyi mahalle sakinleri farketti. Köpeğin seslerini duyan mahalleli pencere ve balkonlara çıkarak saldırgana tepki gösterdi.

Mahalle sakinlerinden biri o anları görüntülerken bir yandan polise haber verdiğini söyledi. Korkan saldırgan köpeği bırakarak uzaklaştı. Yaşananlar cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.

kork.jpg

İstanbul Emniyet Müdürlüğünün olay yerinde yaptığı incelemede şüpheli şahsın olay yerinden kaçtığı anlaşıldı. Yapılan görüntü incelemesinde saldırgan Cumhuriyet Mahallesinde yakalandı. E.Ç.K.(30) hakkında "5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununa Muhalefet" suçundan sevk edildiği adli makamlarca adli kontrol hükümleri uygulandı.

Sarıyer Belediyesi ise sosyal medya hesabından, "Maden Mahallesi'nde yaşanan çirkin olayda görüntülere yansıyan şahıs emniyet mensuplarımızca gözaltına alınmıştır. Yaşanan olayı kınıyor, süreci takip ediyoruz. Dostlarımız sorumluluğumuz altındadır ve sahipsiz değildir" açıklamasında bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN