Konya'daki barınakta yeni tedbirler

Konya'daki barınakta yeni tedbirler

Geçtiğimiz haftalarda Konya Belediyesi'ne ait olan bir barınakta ortaya çıkan görüntüler, tüm Türkiye'de infiale sebep olmuştu. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise konu ile ilgili açıklamalarda bulunarak, barınakta yeni tedbirlerin alındığını açıkladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde, köpeklerin kafalarına kürekler ile vurulup öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. Bununla birlikte onlarca kedinin poşetler içine konulup ölüme terk edilmesi ise tüm Türkiye'yi ayağa kaldırmıştı.

Bunların sonucunda ise adli ve idari süreç başlatılarak iki kişi tutuklanmıştı.

Konya'daki barınakta gerçekleşen olayın tekrarlanmaması içinse yeni çalışmalara başlandı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, TRT Haber'e yaptığı açıklamalarda barınaktaki denetimlerin artırılacağını açıklayarak şu şekilde konuştu:

"Üzüntüsünü ifade eden ve tepkisini dile getiren tüm hayvanseverlere de ben canı gönülden teşekkür ediyorum. Bu bizim eksiklerimizi görmemiz için bir fırsat oldu. Yaşanan elim olay bizi çok ciddi bir üzüntüye sevk etti. Tabi bu iki caninin yaptığından da tüm bu emeği heba etmek doğru değil. Burada çok uzun süredir büyük bir çaba ve gayret var. Hem STK'larla bundan sonra daha fazla çalışacağız. Sahiplendirme ile ilgili yeni çalışmalar yürütüyoruz, internetten bununla ilgili bir site açtık. Kameralar kurarak denetimi artırıyoruz."

rtgdsrfgdf.jpg

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay

"İNCELEMELER SONUCU BİR PROBLEM GÖRÜLMEDİ"

Merkezin fiziki şartları da sürekli kontrol ediliyor.

Altay, yaşanan olaydan sonra 24 saat geçmeden hem sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin hem de baroların temsilcilerinin inceleme yaptığını ve burada fiziki olarak bir problem görmediklerini söyledi.

Türkiye'nin en büyük ve modern hayvan barınakları arasında bulunan tesis, 4 bin 500 hayvan kapasitesine sahip.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN