Hayvana şiddet de nefret de bitmiyor! Barınaktaki köpekleri kürekle öldürdüler

Sosyal medyada paylaşılan Konya Hayvan Barınağı'ndaki şiddet görüntüleri isyan ettirdi. Görüntülerde köpeklerin barınak görevlileri tarafından başlarına kürekle vurularak öldürüldükleri görüldü. Tepki çeken görüntülerle ilgili başlatılan soruşturmada iki kişi tutuklandı. Merkezin bağlı olduğu Hayvan Sağlığı Şube Müdürü ile bir veterinerin açığa alındığı ve olay sırasında orada bulunan işçilerin iş akdinin feshedildiği öğrenildi.

Son dönemde hayvanlara yönelik nefret, çeşitli eylem ve söylemlerle körüklenmeye devam ederken şiddeti de giderek artıyor. Bu durumun son örneği, sosyal medyada paylaşılan Konya Hayvan Barınağı'ndaki vahşet görüntüleri oldu. Hayvan hakları savunucusu Av. Gülçin Yapıcı'nın hesabından paylaşılan videoda barınak görevlilerinin bir köpeği başına kürekle vura vura katlettiği görüldü.

BARINAK ŞİDDETİ İLK DEĞİL

Geçtiğimiz senelerde benzer görüntüler Avanos ve Elazığ barınaklarından da gelmiş, duruma tepki yağmıştı. Sosyal medyada kullanıcıları, barınaklarda yaşanan ve birçok kez gündeme gelen şiddet olaylarıyla, sokak hayvanlarına karşı şiddetin kurumsallaşıp örgütlendiğine dikkat çekiyor.

GÖRÜNTÜLERİN ARDINDAN SORUŞTURMA

Konu ile ilgili Konya Büyükşehir Belediyesi'nin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada soruşturma başlatıldığı belirtilerek "Hayvan Rehabilitasyon Merkezimizde yaşandığı iddia edilen üzücü olay hakkında soruşturma başlatılmıştır. Bu hususlarda kurumsal hassasiyetimiz en üst noktadadır. Konu etraflıca değerlendirilerek sorumlular hakkında yasal işlem ve suç duyurusu yapılacaktır" denildi.

HAYVAN SAĞLIĞI ŞUBE MÜDÜRÜ VE VETERİNER AÇIĞA ALINDI

Soruşturma kapsamında merkezin bağlı olduğu Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Nevzat D. ile merkezin veteriner hekimi Seyit D. açığa alındı.

OLAY ESNASINDA ORADA BULUNANLARIN İŞ AKDİ FESHEDİLDİ

Olay sırasında orada bulunan işçilerin iş akdi feshedildiği, sorumluların tamamının da işten çıkarıldığı öğrenildi.

İKİ ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Olay sonrası gözaltına alınan şüpheliler Murat B. ve Sefa Ç., Dutlukır Polis Merkezi'ndeki işlemlerinin ardından ters kelepçe takılarak adliyeye sevk edildi.

Şüpheliler çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliği'nce 'Bir ev Hayvanına veya Evcil Hayvana İşkence Etme' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

AVUKATLAR ŞÜPHELİLERİ SAVUNMAK İSTEMEDİ

Bu arada, emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden görüntülerde köpeğin başına kürekle vuran Murat B. ile köpeği sürükleyerek götüren Sefa Ç.’yi Konya Barosu avukatlarının savunmak istemediği öğrenildi.

Avukatların CMK sistemini kapatarak avukat atamasını engelledikleri öne sürüldü.

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA

Yaşanan dehşetin ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten açıklama geldi. Çelik, "Konya’daki kahredici görüntülerin ardından Valiliğimiz ve Belediyemiz hemen müdahale etmiştir. İlgili kişiler görevden alınmıştır. Başsavcılık soruşturma başlatmıştır." dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (27)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
27 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN