Silahlı saldırganın karşısında sokak köpeklerine siper oldu

Hayvana şiddet haberlerinin sonu gelmezken, Ümraniye'de bir şahıs, parkta bulunan sokak köpeklerine silahla ateş etti. Kurşunun isabet ettiği bir köpek yaralanırken, parkta hayvanları besleyen Özlem Gürel saldırganın önüne atılıp köpeklerin hayatını kurtardı. Saldırganı engelleyen Gürel, "Köpeğimiz yanağından vuruldu. Diğer hayvanları da vuracaktı, vurmasına izin vermeyeceğimi görünce kaçarak yukarı koştu" dedi.

Sokak hayvanlarına yönelik şiddet ve nefret söylemleri günden güne artarken bir saldırı da Ümraniye’de meydana geldi. Mimar Sinan Parkı’nda 21 Aralık 2022 tarihinde yaşanan olayda; iddiaya göre, Özlem Gürel’in parkta köpekleri beslediği sırada aynı mahallede oturan Sinan D. isimli şahıs elinde silahla parka geldi. Sokak hayvanlarına silahla ateş eden Sinan D., ‘Duman’ isimli köpeği yaraladı. Bu sırada adamın önüne geçerek engellemeye çalışan Özlem Gürel, adeta canını siper etti. Gürel’in saldırganın yakasından tutup, "Sen ne yapıyorsun? Onları korumak için canım çıkıyor, beni vurursan vur" demesi üzerine saldırgan olay yerinden kaçtı.

'KORKUTMAK İÇİN HAVAYA SIKACAKTIM'

Olayın ardından gözaltına alınan saldırgan Sinan D. ifadesinde, parktan geçtiği sırada köpeklerin üzerine doğru geldiğini, evden silahını alıp tekrar parka gittiğini anlatarak, "Köpekleri korkutmak için silahımı havaya sıkacaktım ancak parktaki kadın üzerime geldi. Köpeklerden birine ateş ettim. Daha kötüsü olabilirdi, ancak iyi ki olmadı. Çocukluğumdan beri köpeklerden çok korkarım. Bu korkumu bir türlü yenemedim" diye kendini savundu.

SALDIRGANA 4 AY EV HAPSİ

Savcılık ifadesinin ardından ‘hayvana işkence etme’ ve ‘silahla tehdit’ suçlarından tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilen şüpheli hakkında 4 ay süreyle ev hapsi kararı verildi. Hakimlik ayrıca şüphelinin silah bulundurmamasına ve taşımamasına karar verdi.

'KÖPEĞİMİZ YANAĞINDAN VURULDU'

Sokak hayvanlarını korumak için saldırganın önüne geçen Özlem Gürel, “Normalde her akşam köpeklerle yürüyüşe gidiyoruz. Ben de saat 10 gibi karşıdan gelmiştim. Annem aradı ‘köpekler seni bekliyor yürüyüşe gidin’ diye. Yürüyüşe gitmek için hazırlandık, beslemelerini yaptım. Yukarıdan merdivenlerden bir beyefendi elinde silahla geldi. ‘Sen ne yapıyorsun’ dedim beyefendiye. O da ‘ben bunları vuracağım, bunlar beni buradan geçirmedi’ dedi. Kolumun altından silahı doğrulttu. Doğrultunca direkt ateş etti köpeğimize. Köpeğimiz yanağından vuruldu. ‘Sen ne yapıyorsun’ diyerek üstüne gidince bayağı cebelleştik. ‘Çekil önümden, çekilmezsen seni de vururum’ dedi. Ben de ‘buyur vur. Benim burada hayvanları korumak için canım çıkıyor, istersen öldür ’ dedim. Diğer hayvanları da vuracaktı, vurmasına izin vermeyeceğimi görünce kaçarak yukarı koştu. Diğer köpeklere de zarar verir korkusuyla peşinden gidemedim. Yaralı köpekle de ilgilenmem gerekiyordu. Karakola da giderek şikayette bulunduk. Köpeğin antibiyotik tedavisi devam ediyor ve kremler kullanıyoruz. Kendisi parka alkol almaya gelmiş ve gelince de köpekler geçirmemiş kendisini. Daha önceden burada çok fazla ateş yakma alkol alma sıkıntılarımız oluyordu. Köpekler geldikten sonra parkta bu tür vakalar olmamaya başladı” dedi.

O ANLAR KAMERADA

Şahsın elindeki silahla köpeklere ateş ettiği anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde şahıs elinde silahla parka geliyor. Hayvansever kadın silahlı şahsı engellemeye çalıştığı esnada şahıs tetiğe basıyor ve bir köpek vuruluyor. Kadın şahsı engelliyor ve şahıs parktan uzaklaştırıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN