Konya'daki 'ölüm barınağı'nda ne oluyor? 'Kedilerin hepsi öldü, köpekler deneye gönderiliyor'

Konya'daki 'ölüm barınağı'nda ne oluyor? 'Kedilerin hepsi öldü, köpekler deneye gönderiliyor'

Konya’da, bir görevlinin köpeğe elindeki kürekle vurarak öldürdüğü görüntülerin ardından Türkiye'nin gündemine oturan büyükşehir belediyesine bağlı Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde dehşet bitmedi. Hayvanseverler ve hayvan hakları savunucuları barınaktan kurtarılan kedilerin tamamının tek tek hayatını kaybettiğini, barınaktaki köpeklerin işaretlenerek barınağa gönderildiğini, sokaklardan 'toplanan' kedi ve köpeklerin hala barınağa götürüldüğünü iddia etti.

Konya’da büyükşehir belediyesine bağlı Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde bir görevlinin köpeğe elindeki kürekle vurarak öldürdüğü görüntüler infial yarattı. İsyan ettiren görüntünün ardından hayvanseverler, hayvan hakları savunucuları, hayvan hakları örgütleri ve çok sayıda vatandaş barınak adı altındaki 'ölüm kampına' akın etti.

Onca hayvanın 'toplanıp' hapsedildiği barınakta hepsinin hasta olduğu ve bazılarının açlıktan birbirini yediği belirlendi. Hayvanların bazıları hayvanseverler tarafından kurtarıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vahşete dair yaptığı açıklamada "Bu konunun yakın takipçisi olacağımızdan kimse şüphe etmesin" dedi. Kamuoyunda ve sosyal medyada gündeme oturan görüntülere ilişkin savcılık soruşturma başlattı, iki görevli tutuklandı.

Ancak 'ölüm kampına' ilişkin sonraki süreçte yetkililerin ne yaptığı, nasıl önlemler aldığı, denetimlerin olup olmadığı ise hala muamma.

Söz konusu barınaktaki durumun takibinin yapılmasını isteyen hayvanseverler ise sosyal medya platformu Twitter'da '#KonyadaNeOluyor' etiketi altında bir araya geldi.

BARINAKTAN ÇIKARILAN KEDİLERİN HEPSİ TEK TEK ÖLÜYOR

Paylaşımlarıyla yetkililere seslenen hayvanseverler barınaktan kurtarılan tüm kedilerin hasta olduğunu ve tek tek hayatlarını kaybettiğini söyledi. Bazı köpeklerin fotoğraflarını paylaşan kullanıcılar bu köpeklerin işaretlenerek deneye gönderildiğini ileri sürdü.

Hatta deneye gönderilen bir köpeğin midesinden inek küpesinin çıktığı ise iddiaların arasında en vahimi...

TOPLANAN KEDİ VE KÖPEKLER HALA BARINAĞA GÖTÜRÜLÜYOR

Öte yandan denetimlerin yapılıp yapılmadığının hala muamma olduğu, oncan hayvanın aç, susuz bırakıldığı barınağa hala sokaklardan 'toplanan' kedi ve köpeklerin götürüldüğü de belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN