Konya'daki 'ölüm barınağı'nda iddianame kabul edildi: İşte istenen cezalar

Konya'daki 'ölüm barınağı'nda iddianame kabul edildi: İşte istenen cezalar

Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan hayvan rehabilitasyon merkezinde, kürekle köpeğe vurarak ölmesine sebep olan sağlık teknisyeni Murat Bacak ile hayvanı sürükleyerek götüren 28 yaşındaki Sefa Çakmak hakkında, 'Bir ev hayvanı veya evcil hayvanı kasten öldürme' suçundan 6´şar yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, 14'üncü Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Yaklaşık bir ay önce Konya'da meydana gelen katliam niteliğindeki olan tüm Türkiye'de infial yaratmıştı. Konya’nın Meram ilçesi Sefaköy Mahallesi’nde bulunan AKP’li Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bir görevlinin elindeki kürekle bir köpeği katlettiği görüntüler sosyal medyanın gündemine oturmuştu. Görüntülerin yayınlanmasının ardından gözaltına alınan iki kişi 22 Kasım'da tutuklanmıştı.

İDDİANAME KABUL EDİLDİ

Konya'da görev aldıkları barınakta bir köpeği eziyet edip öldüren iki kişi hakkında, altışar yıla kadar hapis istemi ile iddianame hazırlandı.

6037011.jpg

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından barınakta bir köpeğin başına kürekle vurularak öldürülmesi ile ilgili iddianame Murat B. ve Sefa Ç. hakkında hazırlanan iddianame, Konya 14. Asliye Mahkemesince kabul edildi.

"Hayvanları Koruma Kanunu" gereğince hayvanlara bakmak ve onları korumakla görevlendirilen Murat B. ve Sefa Ç'nin suçlu fikir ve eylem birliği içinde işledikleri kanaatine varıldığı belirtilen iddianamede, her iki kişinin de "Ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme" suçundan 6'şar yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

6037010.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN