Konya Barınağı'nda köpeği kürekle öldürmüşlerdi: Katliamdaki tahliyeye itiraz

Konya Barınağı'nda köpeği kürekle öldürmüşlerdi: Katliamdaki tahliyeye itiraz

Konya Barınağı'nda bir köpeğin, kafasına kürekle vurularak öldürüldüğü olay ülkede infiale neden olurken, cinayeti işleyen sağlık teknisyeni Murat Bacak ile hayvanı sürükleyerek götüren Sefa Çakmak'ın tahliyesine Konya Cumhuriyet Başsavcılığı itirazda bulundu.

Hayvanlara yönelik körüklenen nefret şiddet olaylarını da artırmaya devam ediyor. Özellikle geçtiğimiz kasım ayında, Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nde, sağlık teknisyeni Murat Bacak'ın (27) köpeği kürekle vurarak öldürdüğü ve Sefa Çakmak'ın (28) hayvanı sürükleyerek götürdüğü anlara ait görüntüler, Türkiye'yi ayağa kaldırdı.

Sosyal medyada vahşetin görüntülerinin yayınlanmasının ardından Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Murat Bacak ve Sefa Çakmak, sevk edildikleri adliyede 'ev hayvanı veya evcil hayvanı kasten öldürme' suçundan çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.

MAHKEME İTİRAZI DEĞERLENDİRECEK

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameyle haklarında 6'şar yıla kadar hapis cezası istenen Murat Bacak ve Sefa Çakmak, 14'üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde 2 Ocak'ta görülen duruşmada tahliye edildi. Başsavcılık, dün 2 sanığın tahliyesine yönelik karar için 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulundu. Mahkeme, savcılığın itiraz kararını değerlendirecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN