Sahipsiz köpek ölümlerine inceleme: Kasten ve zalimce öldürüldüler

Sahipsiz köpek ölümlerine inceleme: Kasten ve zalimce öldürüldüler

Düzce Hayvanları Koruma Derneği, boş bir arazide bulunan 9 köpeğin ölümüyle ilgili yaptıkları açıklamada 9 köpeğin "kasten ve zalimce" öldürüldüğünü fark ettiklerini belirtti. Dernek Başkanı Altıntaş, yaşanan olayın organize yapıldığını söyledi.

Hayvanlara yapılan eziyetlere bir yenisi Düzce'de eklendi. Düzce Hayvanları Koruma Derneğine gelen ölü köpek ihbarını değerlendiren dernek başkanı Dursun Altıntaş, Beyköy Belediyesi Hacıahmetler köyü Çalılık mevkisine gitti.

Burada 9 sahipsiz ölü köpekle karşılaşan Altıntaş, durumu İl Jandarma Komutanlığı, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne bildirdi.

Bölgeye gelen ekipler incelemelerde bulunurken, köpeklerden birinin, ölüm nedeninin belirlenmesi için İstanbul Pendik'teki otopsi merkezine gönderilmesi kararlaştırıldı.

Dernek başkanı Altıntaş, yaptığı yazılı açıklamada, ihbar üzerine gittikleri bölgede 9 köpeğin "kasten ve zalimce" öldürüldüğünü fark ettiklerini belirtti.

'EYLEM PLANLANARAK YAPILDI'

Altıntaş, şunları kaydetti: "Aynı zamanda konuyu savcılığa bildirerek sürece yasal olarak müdahil olduk. Yaptığımız ilk incelemelere göre, bir köpeğin eski tarihli, kalan 8 köpeğin ise yakın tarihli olacak şekilde aynı zamanda öldürüldüğü konusunda mutabık olduk. Derneğin yönlendirmesi ve savcılığın kararıyla ölü köpeklerden birinin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından alınıp ölüm nedeninin anlaşılması için İstanbul Pendik'teki otopsi merkezine gönderilmesi kararı alındı. Bu eylemin önceden planlanarak, organize bir şekilde yapıldığını düşünüyoruz."

Altıntaş, toplumun vicdanını yaralayan bu olayın bir an önce aydınlatılarak faillerinin yakalanmasını ve hesap vermesini istediklerini vurgulayarak, sürecin takipçisi olacaklarını ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN