Korkut Eken, Kavala iddiasını doğruladı

Korkut Eken, Kavala iddiasını doğruladı

Korkut Eken'in , Osman Kavala'nın yazılım firmasının ABD'li bir şirket yerine Türk şirkete satılması konusunda 'aracılık etmemesini istediği' yönündeki Sedat Peker iddiasını doğruladı.

Sedat Peker, sosyal medya hesaplarından açıklama yapamadığı için gazeteci Erk Acarer'in sosyal medya hesabından yaptığı Emekli Yarbay ve eski MİT Yöneticisi Korkut Eken'e ilişkin yeni bir iddia ortaya atmıştı.

İddiaya göre, iş insanı Osman Kavala, 1998 yılında savaş uçaklarının yazılımı işi yapan firmasını satmak istemiş, ABD'li bir firma bu konuda istekli olmuştu. Görüşmelerin sürdüğü esnada Korkut Eken devreye girerek, Sedat Peker'den Osman Kaval'nın şirketi Türk şirkete satması yönünde aracı olmasını istedi.

Peker'in, birleştirilmiş Gezi ve 15 Temmuz davası öncesi yaptığı bu açıklamada Peker, Kavala'nın şirketi söz konusu firmaya kendi şirketinin 4/1'i değerinde sattı. Bu satıştan ise Eken, 200 bin dolar aldı.

DW Türkçe'den Alican Uludağ'ın haberine göre Eken söz konusu iddiayı doğruladı ancak para aldığı iddiasını yalanladı.

Eken, iddiaya ilişkin "Üzerinden çok zaman geçti, tam hatırlamıyorum. Sanırım Mices diye bir şirket vardı. Onun lehine olması için konuştuğum doğru. Osman Kavala’yı o dönem Sedat Peker tanıyordu. Bu konuda yardımcı olmasını istedim" diye konuştu.

200 bin dolar aldığı iddiasını ise reddeden Eker, "Tamamen iftira. Para pul almadım. Böyle bir şey mevzu bahis değil" yanıtını verdi. Eken, Türk şirketin başında "çok değerli" mühendisler olduğu için böyle bir şeyi istediğini de sözlerine ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN