Korsan taksilere müdahale: Araçlar trafikten men edildi

Korsan taksilere müdahale: Araçlar trafikten men edildi

Samsun’da polis ekipleri, korsan taşımacılıkla mücadele kapsamında gerçekleştirdiği denetimlerde, mobil uygulamalar üzerinden yolcu taşıdığı tespit edilen sürücülere para cezası uyguladı ve korsan taksi olarak kullanılan araçları 2 ay süreyle trafikten men etti.

Samsun Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Atakum ilçesinde, korsan taşımacılığı önlemek ve yolcu güvenliğini sağlamak amacıyla kapsamlı kontroller yaptı. Denizevleri Mahallesi’nde, Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde uygulama noktası oluşturularak araçlar durduruldu.

MOBİL UYGULAMA ÜZERİNDEN YOLCU TAŞIMAK TESPİT EDİLDİ

Kontroller sırasında bazı sürücülerin mobil uygulamalar aracılığıyla yolcu kabul ederek yasa dışı taşımacılık yaptığı belirlendi. Polis, yapılan görüşmeler ve kontroller sonucunda bu araçların korsan taksi olarak kullanıldığını doğruladı.

SÜRÜCÜLERE CEZA VE ARAÇLARA MEN

Denetimlerde korsan taşımacılık yaptığı saptanan sürücülere toplamda yaklaşık 58 bin TL idari para cezası kesildi. Ayrıca, mevzuat gereği korsan taşımacılıkta kullanılan araçlar 2 ay süreyle trafikten men edilerek otoparka çekildi.

AMAÇ YOLCU GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK

Yetkililer, korsan taşımacılığın yolcular için tehlike oluşturduğunu ve yasal taksicileri mağdur ettiğini vurguladı. Denetimlerin temel hedefinin vatandaşlara güvenli, kayıtlı ve denetimli ulaşım hizmeti sunmak olduğu belirtildi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü, korsan taşımacılıkla mücadeleye kararlılıkla devam edileceğini duyurdu. Vatandaşlardan, benzer durumları emniyet birimlerine bildirmeleri istendi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN