KPSS Ortaöğretim 4 yanlış 1 doğruyu götürecek mi?

KPSS Ortaöğretim 4 yanlış 1 doğruyu götürecek mi?

KPSS ortaöğretim sınavına kısa bir süre kala adaylar akıllarındaki soruların yanıtını arıyor. KPSS ortaöğretim sınavında 4 yanlış 1 doğruyu götürecek mi? sorusunun yanıtı merak ediliyor. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

6 Kasım 2022 Pazar günü KPSS ortaöğretim sınavı gerçekleştirilecek. Sınava saatler kala adaylar merak ettikleri soruların yanıtını araştırıyor. Türkiye'nin 81 ilinde bulunan sınav merkezlerinde yapılacak olan sınav saat 10.15’te gerçekleştirilecek. Sınav öncesinde en çok araştırılan konuların başında yanlış soruların doğruyu götürüp götürmediğidir. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

ÖSYM AÇIKLADI

ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan açıklama doğrultusunda adayların sınav puanlarının hesaplanması ile ilgili detaylar paylaşıldı. Sınavda her testin kendi içerisinde değerlendirilmeye alınacağı belirtilirken genel yetenek sınavında doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte birinin çıkarılarak ham puanın hesaplanacağı belirtildi. Bu puanları ortalama ve standart sapmaları alınarak standart puanların ortaya çıkacağı belirtildi.

ÖSYM AÇIKLADI

BU KURALA UYMAYANLARIN PUANI HESAPLANMAYAN

Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinden en az 1 neti olmayan adayların puanları hesaplamaya alınmayacak. ÖSYM tarafından yapılan açıklama doğrultusunda en az bir ham puanı bulunmayan adayın testinin değerlendirmeye alınmayacağı belirtildi. Bu adayların değerlendirme kapsamında olmayacağını belirten ÖSYM standart puan hesaplamasının yapılmayacağını dile getirdi. KPSS puan hesaplamasının yapılması için adayların genel yetenek ve genel kültür testlerinden en az bir netinin bulunması gerekmektedir.

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAVI KAÇTA YAPILACAK?

6 Kasım 2022 pazar günü yapılacak olan KPSS ortaöğretim sınavı saat 10.15’te başlayacak. Sınav salonlarına saat 10.00’dan sonra hiçbir aday alınmayacak. Adaylar toplam 135 dakika boyunca ter dökerken sınav 12.25’te sona erecek. Adaylar 11.55 ile 12.10 arasında çıkabilecek.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN