KPSS şartı olmadan bekçi alımı! 18 yaşını dolduran herkes başvurabilir: Dolgun maaşlı personel alımı

KPSS şartı olmadan bekçi alımı! 18 yaşını dolduran herkes başvurabilir: Dolgun maaşlı personel alımı

Ülkemizde yapılan personel alımları büyük bir hızla devam ediyor. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan ilan ile birlikte bünyesine erkek ve kadın bekçi alımı yapacak. Paylaşılan duyuru ile birlikte 202 kişiye istihdam sağlanacak. İlanın detaylarında ise şartlar paylaşıldı. Şartları yerine getiren vatandaşlar iş imkanından faydalanacak. İşte tüm detaylar...

KPSS ŞARTSIZ PERSONEL ALIMI!

Personel alımlarına her geçen gün yenisi eklenmeye devam ediliyor. Devlet Sus İşleri Genel Müdürlüğü tarafından gelen açıklama ile birlikte iş imkânı arayanlara müjde geldi. Son dakika açıklaması ile birlik DSİ bünyesine personel alımı yapılacak.

Bekçi kadrosunda oluşan eksiklikleri tamamlamak amacıyla yeni alımlar için ilanı duyurdu. Bekçi alımı için belirli şartların sağlanması gerektiğine dikkat çekti. Peki bekçi alımı için gerekli olan başvuru şartları nelerdir?

634920747af507195c4cfc52.webp

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

DSİ bünyesinde yapılacak olan bekçi alımlarına dair şartlar şu şekilde;

  1. 2527 sayılı Türk soyulu yabancıların Türkiye'de meslek ve sanatlarını serbest bir şekilde yapabilmeleri, kamu, özel kuruluş ya da işyerlerinde çalıtırılmallarına dair Kanun hümümleri ve 657 sayılı Devlet Memurrtları Kanunu'nun 48'inci maddesinde bulunan birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde yer alan şartları sağlamak, 18 yaşını tamamlamış olmak,
  2. Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’in 4’üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine göre; affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak.
  3. Herhangi bir sosyal kurum üzerinden yaşlılık, malullük veya yaşlılık aylığı almamak, DSİ Genel Müdürlüğü sürekli işçi kadrosunda halihazırda çalışan personeller başvuru yapamayacaklardır. Yapmaları halinde atama yapılmayacaktır.
  4. 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması kanunu ile birlikte atamaya dair herhangi bir engel halinin bulunmaması gerek,
  5. Öncelik hakkında sahip olan vatandaşların öncelik hakkını gösteren bir belgeye sahip olmaları gerekir. Aksi halde normal adaylar ile aynı şartlarda kuraya tabi tutulacaktır.
  6. Görevini yapmaya engel teşkil edecek herhangi bir problemin bulunmaması gerekir.

bekci-vqbb-cover.jpg

BAŞVURULAR NERDEN YAPILACAK?

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak olan bekçi alımlarına başvurular Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yapılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN