KPSS şartsız memur alımları! Dışişleri başvuru şartlarını paylaştı: Lise mezunları hemen başvursun...

KPSS şartsız memur alımları! Dışişleri başvuru şartlarını paylaştı: Lise mezunları hemen başvursun...

Memur olma hayali kuran milyonlarca vatandaşa müjdeli haber DSİ tarafından geldi. Dışişleri Bakanlığı tarafından paylaşılan memur alımlarına dair detaylar ilanlar ile duyuruldu. Cenevre Başkonsolosluğu için yapılacak alımlar için KPSS şartı aranmıyor. Başvuru için belirtilen şartlar haberimizin devamınde yer alıyor. İşte tüm detaylar...

KPSS ŞARTSIZ MEMUR ALIMLARI

Dışişleri Bakanlığı tarafından memur alım ilanları paylaşıldı. Son yıllarda artış gösteren personel alımlarına Dışişleri Bakanlığı el attı. Ülkemizde yer alan milyonlarca vatandaşın hayali olan memurluk için KPSS şartının aranmadığı duyuruldu.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılacak olan memur alımlarını duyuran başkanlık tarafından paylaşılan şartlar arasında lise mezunu ve 41 yaşını geçmeyenler olmak üzere memur alımları yapılıyor. Dışişleri Bakanlığı bünyesine sözleşmeleri sekreter alımı yapılacak.

Yapılacak olan alımlara dair şartlar paylaşılırken başvuru için ön koşul olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak şartı yer alıyor. Şartları karşılayan adaylar İsviçre konsolosluğunda çalışacak.

indir.jpg

MEMUR ALIMLARI GENEL ŞARTLAR

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılacak olan sözleşmeleri sekreter alımlarına dair detaylar paylaşıldı. Başvuru detaylarında yer alan başvuru şartları ise şu şekilde;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Göreve engel sağlık sorunun olmaması
  • Güvenlik ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç çıkması
  • KPSS şartı olmadan bu şartları karşılayanlar başvurularını e-devlet üzerinden yapabilir.

uniteam-marine-building-strategic-partnerships-2.jpg

FRANSIZCA VE TÜRKÇE DİL ŞARTI

Dışişleri Bakanlığı bünyesine yapılacak memur alımlarında Fransızca ve Türkçe bilme şartı yer alıyor. Memur alımlarında 41 yaşından gün almamış olmanız da şartlar arasında yer alıyor. Ayriyeten başvuruda bulunabilmek için en az lise mezunu ya da dengi olan okullardan mezun olmanız gerekir.

Dışişleri Bakanlığı bünyesine yapılacak olan alımlarda Fransızca bilmeniz gerekiyor. Adayların ileri derece Fransızca ve Türkçe bilmesi şartlar arasında yer alıyor. Ayriyeten bilgisayar bilgisinin de iyi olması gerektiği belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN