KPSS’den 55 alanlar bu işe başvuruyor! En az 32 bin lira maaşla çalışma fırsatı: Başvuruyu kaçıranlar çok pişman olacak

KPSS’den 55 alanlar bu işe başvuruyor! En az 32 bin lira maaşla çalışma fırsatı: Başvuruyu kaçıranlar çok pişman olacak

İş arayan birçok insanın ilk tercihi devlet memuru olmak oluyor. Hem çalışma şartlarından hem elde edilen gelirden dolayı devlet memurluğu tercih edilirken yeni bir memur alımı daha açıklandı. KPSS’den en az 55 puan alan kişiler bu işe başvurabiliyor. Üstelik en az 32 bin lira maaşla…

Devlet memuru olmak isteyen birçok kişi her yıl düzenlenen ve memur alımlarında ilk aşama olan KPSS’ye giriyor. Bu sınavdan alınan puanlara göre atamalar yapılırken her alana ilişkin ayrı atama programları açılıyor. Bu kapsamda İŞKUR üzerinden yeni bir ilan yayımlandı. Bu ilana göre ilana konu olan il için ilk kez atanmak üzere memur alımı yapılacağı açıklandı. Alımda ise kişilerden en az 55 puan KPSS puanı isteniyor. İşte ilana ilişkin detaylar…

yeni-proje-21.jpg

YENİ MEMUR ALIMI YAPILACAK

Günboyu’nda yer alan habere göre ok İŞKUR üzerinden kamu kurumları personel alımı ilanları sekmesinde yeni bir ilan yayımlandı. Söz konusu bu ilana göre "Adıyaman ili İnlice Belediye Başkanlığı" tarafından 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında memur ataması yapılacağı duyuruldu.

Tekniker, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ), Evlendirme Memuru alanlarında atamalar yapılacak. Söz konusu atamalar için başvuracak adaylardan en az 55 KPSS puanı istenecek. Öte yandan “Tekniker” ataması için belirlenen kontenjan 1 kişiden oluşurken, “VHKİ” ataması için 1 ve “Evlendirme Memuru” ataması için ise 1 kişilik kontenjan açılacak.

yeni-proje-23.jpg

BAŞVURU ŞARTLARI

Söz konusu bu alanlara başvuru yapmak isteyen kişilerin ilk olarak başvuru şartlarını taşıması gerekiyor. Buna göre ilana başvuru yapacak adaylardan şu şartlar isteniyor:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmalı,

Kamu haklarından yoksun olmamalı,

Türk Ceza Kanunu'nda belirtilen suçlardan mahkumiyeti olmamalı,

Erkek adaylar için askerlik durumları, askerlik çağına gelmemiş olma, muafiyet ya da ertelemeye/yedek sınıfa sahip olma durumunda olmalı,

Görevlerini yerine getirmesine engel olabilecek akıl sağlığı sorunları olmamalı,

Diğer başvuru kriterlerini karşılamalı.

yeni-proje-22.jpg

NE KADAR MAAŞ VERİLİYOR?

Söz konusu atamalar için henüz maaş bilgilendirmesi yok. Lakin son zamlarla beraber en düşük memur maaşı 32 bin 861 lira olarak belirlendi. Bu kapsamda yeni başlangıç yapan bir memurun alacağı en düşük maaş 32 bin liradan başlayacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN