KPSS’siz diplomasız iş fırsatı! O sektöre atılana aylık 40 bin TL maaş fırsatı! Başvurular başladı

KPSS’siz diplomasız iş fırsatı! O sektöre atılana aylık 40 bin TL maaş fırsatı! Başvurular başladı

Türkiye'de farklı sektörlerde farklı çalışma fırsatları sağlanırken o sektöre atılana aylık 40.000 TL maaş fırsatı tanınıyor. KPSS şartsız ve Diplomasız yapılan alımlar için başvurular açıldı. İşte tüm detaylar…

Türkiye'de son yıllarda inşaat sektöründe yaşanan işçi açığı ciddi boyutlara ulaştı. Depremin ardından kentsel dönüşüm projeleri artış gösterirken elemanı olan ihtiyaç da her geçen gün daha da artıyor. Kalifiye eleman bulma süreci zorlaşırken işverenler farklı çözüm önerileri ile işçi alımlarının önünü açmaya çalışıyor. Yüksek maaş seçeneği ile çalışma imkanı sunulurken detaylarda merak ediliyor.

AİLE 40.000 TL MAAŞ

Geçtiğimiz yıl depremin yarattığı etkiler yavaş yavaş silinmeye devam ediyor. İnşaat sektöründe işçi talebinde hızlı bir artış görülürken talebe karşılık kalifiye eleman bulmakta oldukça zor bir hale geliyor. İş verenler vinç operatörü, kalfa, çırak gibi pozisyonlar için aylık 40.000 TL'nin üzerinde maaş fırsatı sunuyor. Yüksek maaş fırsatına rağmen işçi bulmak neredeyse imkansız bir hale geldi. Günde 2.000 TL'ye kadar çıkan ücretlere rağmen tecrübeli eleman bulmak da zorlaştı.

insaat-iscisi.jpg

İnşaat sektöründe yaşanan eleman sorunlarına değinen AYİDER üyesi müteahhit Melih Tavukçuoğlu, sorunun kaynağının ara eleman yetişmemesi olduğunu belirtti. Meslek ve Teknik liselerinin yetersiz olduğuna dikkat çeken Tavukçuoğlu, KPSS veya diploma gibi şartlar olmadan iyi bir gelir elde etmek isteyenler için bu durumun büyük bir fırsat olduğunu vurguladı.

Bu durumu fırsat olarak değerlendirilebilmesi için işverenlerin işçi bulma sürecinde daha esnek davranması gerektiğinin de altı çizildi. İnşaat sektöründe görülen işçi açığını sektör temsilcilerinin çözüm arayışı devam ederken yüksek maaş fırsatının kalifiye eleman açığını bir nebze de olsa rahatlatabileceği düşünülüyor. Bunun yanı sıra mesleki eğitime de daha çok önem verilmesi gerektiği aktarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN