Kükürt ve hayvan gübresiyle büyüyor, verimi bol oluyor! Adana’nın verimli hasadı, tarlada 17 TL’ye gidiyor

Kükürt ve hayvan gübresiyle büyüyor, verimi bol oluyor! Adana’nın verimli hasadı, tarlada 17 TL’ye gidiyor

Adana'da yüksek verim sağlayan o üründe hasat süreci başladı. Dünyanın dört bir yanında mutfakların vazgeçilmez lezzeti olarak kullanılıyor lahmacunun, kebabın arkadaşı olarak biliniyor. Kükürt ve hayvan gübresi ile yetiştirilen o üründe verimde bol oluyor. Adana'nın verimli hasadı tarlada 17 TL'den alıcı buluyor.

Adana'nın Kozan ilçesinde yüz güldüren hasat süreci başladı. Bahçesine mısır yerine soğan ekmeyi deneyen üretici Ahmet Demiryürek, sonuçlardan memnun kaldı. Ürünün bereketli olduğunu belirten Demiryürek, parasının da bol olduğunu söyledi.

17 TL'YE SATILIYOR

Tarımda önde gelen iller arasında yer alan Adana, Kozan ilçesinde bulunan verimli topraklarda verimli ürünler yetiştiriyor. 70 dönüm araziye mısır eken Demiryürek, şimdilerde soğan denemek için kolları sıvadığını söyledi. Demiryürek, "70 dönüm araziye mısır ektim bir şey anlamadık. Soğan denemek istedik. 70 dönüm araziye ektik. Ürün bereketli güzel oldu. Kükürt ve hayvan gübresi kullandık. Çiftçinin yüzünü soğan güldürdü. Tarlada kilosu 17 liradan satılıyor" dedi.

sogan-hasat.jpg

SOĞANIN FAYDALARI NELERDİR?

Zambakgiller familyasına ait bir sebze türü olarak hayatımızın içerisinde yer alan soğan, en çok allium cinsi ile yaygın olarak yetiştiriliyor. Dünyanın dört bir yerinde yetiştirilen soğanlar mutfakta kullanılırken çiğ bir gül pişmiş ya da salamura olarak da tüketiliyor.

A vitamini, C vitamini ve K vitamini açısından oldukça zengin olan soğan antioksidan bakımından da son derece zengindir.

sogan-hasat-1.jpg

İnsan vücuduna birçok faydası bulunan soğanın kan basıncını ve kolesterolü düşürdüğü bilinirken kan şekeri seviyesini de kontrol ettiği bilinmektedir. Kanser ve kalp hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olan soğan pek çok farklı lezzette karşımıza çıkıyor.

Çorbalarda, güveçlerde ve soslarda sık sık kullanılan soğan, et sote, fırında pişirilen yemekler, ızgara lezzetler gibi pek çok farklı ürünün içerisinde yer almaktadır. Bunun yanı sıra salatalarda kullanılabildiği gibi söğüş olarak da tek başına çiğ olarak tüketilmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN