KYK bursu almak için gerekli şartlar nelerdir? KYK bursu ne kadar? KYK bursu yatma tarihleri

KYK bursu almak için gerekli şartlar nelerdir? KYK bursu ne kadar? KYK bursu yatma tarihleri

KYK bursu almak için gerekli şartlar nelerdir? KYK bursu ne kadar? KYK bursu hangi tarihlerde hesaba yatar? Soruları pek çok öğrenci tarafından merak içerisinde araştırılmaya başlanmış durumda. Bu soruların cevaplarına ve konu hakkında daha fazla detaya haberimizden ulaşabilirsiniz...

Üniversiteye hazırlanan veya yeni mezun olanların KYK bursu alma koşulları araştırılıyor. KYK bursunu almak isteyenlerin yerine getirmesi gereken bazı şartlar vardır. Bu şartları yerine getiren kişiler KYK bursunu oldukça kolay bir şekilde alabilirler.

KYK bursu, öğrenimleri süresince her ay devletten geri ödenmeyen bir meblağ almaktadır. Bu kişiler aldıkları parayı okul bitince geri ödemeyecekler. Ancak KYK kredisi alanlar bu ödemeleri eğitimlerini tamamladıktan sonra geri ödemek zorundadır. Önlisans öğrencileri 2 yıl, lisans öğrencileri 4 yıl KYK bursu ve kredisi alırlar.

KYK BURS KREDİSİ NE ZAMAN YATAR?

KYK bursu veya kredisi alan kişiler ödemelerini her ay düzenli olarak alacaklar. Bu kişilere ödemeler her ayın 10'una kadar yapılır. Kişilerin TC Kimliklerinin son haneleri ödeme tarihlerini belirlemektedir.

 KYK burs ve kredilerinin kullanım tarihleri aşağıdaki gibidir;

 T.C. Kimlik numarasının sonu 0 olanlar her ayın 6’sında.

• 2 olanlar her ayın 7’sinde.

• 4 olanlar her ayın 8’inde.

• 6 olanlar her ayın 9’unda.

• 8 olanlar her ayın 10’unda.

Bu ödeme tarihleri, kişilerin TC Kimliklerinin son hanesine göre belirlenir. Ödemeler her ayın 5'i ile 6'sı arasında başlar.

KYK BURSUNA NASIL BAŞVURULUR?

KYK bursuna başvuran adayların belirli şartları taşıması gerekmektedir. Bu şartları sağlayan adaylar değerlendirmeye alınacaktır. Bu çalışmalar sonucunda bireylere kredi veya burs verilmektedir.

KYK bursuna başvuran adaylar, başvurularını elektronik ortamdan yaparlar. KYK burs ve kredi sayfası, üniversitelerin açılmasından 1-2 hafta sonra elektronik idarede aktif hale gelir. Başvurular bu bölümde yapılır.

KYK BURSUNA BAŞVURU KOŞULLARI

KYK Burs ve Kredisine başvurmak için bazı şartlar vardır, bu şartlar sağlandıktan sonra gönül rahatlığıyla kredi veya burs başvurusunda bulunabilirsiniz.

KYK bursu gereksinimleri şu şekilde sıralanmıştır;

• E-devlet şifresi.

• Üniversite kaydı.

• Gerekli verilerin sisteme doğru girişi.

Bu üç şartı doğru şekilde sağlayan kişiler burs başvurusunu oldukça kolay bir şekilde yapabilirler. Bireylerin e-devlet için net bir şifresi olmalıdır. Çünkü beyanlar e-devlet yoluyla yapılmaktadır. Ayrıca KYK bursuna üniversiteye kayıtlı olmayan kişiler tarafından başvuru yapılamaz.

 KYK BURSU KOŞULLARI  KYK BURSU KOŞULLARI

 KYK Bursuna başvuran adayların öncelikle Üniversiteye kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Önlisans, Lisans ve Yüksek Lisans programlarına kayıtlı öğrenciler KYK burslarına oldukça kolay bir şekilde başvurabilirler.

 KYK bursuna başvuru şartları şu şekilde sıralanmıştır;

 • Üniversiteye giriş.

 • Yetimhanede büyüyenler burs önceliklidir.

 • Burslarda şehit ve gazi çocuklarına öncelik verilmektedir.

 • Ailesi ayrı olan kişiler öncelik sırasına göre burs alırlar.

 • Burs önceliği okula başarıyla girenlere de verilir.

KYK bursunu almak isteyenler öncelikle üniversiteye kayıt yaptırmalıdır. Bunların yanı sıra, bu makalelerdeki kişiler her zaman bir öncelik olmuştur. Başka bir deyişle, bu kişilerin burs alma olasılığı diğer kişilere göre daha fazladır.

KYK BURSU NE KADAR? 

KYK bursunun fiyatı her yıl artıyor ve artış asgari ücrete göre değişiyor.

 KYK burs ücreti aşağıdaki gibidir;

• Önlisans ve Lisans: 850 TL

• Yüksek Lisans: 1700 TL

• Doktora: 2550 TL

KYK BURSU NEYE GÖRE ÇIKIYOR?

KYK bursları genellikle öğrencilerin maddi durumuna göre değişiklik göstermektedir. KYK bursları maddi durumu iyi olan öğrencilere verilmemektedir. Bu insanlar KYK kredisi alıyor. Gelecekte, alınan ödemeleri iade edecekler.

KYK bursu öğrencilerin sosyal, maddi ve liyakat sırasına göre verilebilmektedir. Başka bir deyişle, başarılı bir öğrencinin burs alma olasılığı çok yüksektir. İki TIP öğrencisi ve bir ortak öğrenci değerlendirilirken, bir TIP öğrencisi tercih edilecektir.

AÖF ÖĞRENCİSİ KYK BURSU ALACAK MI?

KYK, AÖF öğrencilerine burs veya kredi vermemektedir. Bu öğrenciler burs ve kredi imkanlarından yararlanamazlar.

KYK bursu ve kredisi almak isteyenlerin örgün eğitime katılmaları gerekiyor. Bu öğrenciler kolayca KYK burs ve kredilerine başvurabilir ve öğrenim ücreti alabilirler.

KYK BURSU HANGİ KOŞULLARDA KESİLİR?

KYK bursu öğrencinin performansına göre kesilebilir. KYK bursu alan bir öğrencinin ortalaması kesinlikle 2.00'nin altına düşmeyecektir. Öğrencinin ortalaması düşerse burs hakkı kaybolur. öğrencinin aldığı burs ortalamanın altına düşerse kredi olur. Mezun olduktan sonra, öğrenci krediyi geri ödemek zorundadır. Bursu alan öğrencinin başarılı olması gerekmektedir.

ÖZEL ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İÇİN KYK BURSU VAR MI?

KYK bursu, öğrenci statüsüne bakılmaksızın herkes tarafından kullanılabilir. Özel üniversitede okuyan öğrenci ile devlet üniversitesinde okuyan öğrenci bu konuda eşit haklara sahiptir.

Her iki öğrenci de aynı koşullarda incelenir ve koşulları sağlayan herkese burs verilir. KYK, özel veya devlet üniversitesi fark etmeksizin herkese burs verebilir. Kısacası özel bir üniversitede okuyan bir öğrenci KYK bursu alabilmektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN