Libya'dan önce Türkiye'yi teğet geçmişti! Deniz Bilimcilerin den korkutan açıklama geldi: Fırtınalarının kuyruğu gelebilir

Libya'dan önce Türkiye'yi teğet geçmişti! Deniz Bilimcilerin den korkutan açıklama geldi: Fırtınalarının kuyruğu gelebilir

Libya'yı vuran ve taş üstüne taş bırakmayan 'Daniel Kasırgası' çevre ülkelerde tedirginliğe neden olmuş durumda. Türkiye'yi de vurması beklenen kasırganın teyet geçmesi herkese rahat bir nefes aldırırken 'Libya'ya vuran kasırga Türkiye'yi de vuracak mı?' sorusu gündem oldu. Deniz Bilimcilerin den korkutan açıklama geldi. Libya'dan önce Türkiye'yi teğet geçmişti! Fırtınalarının kuyruğu gelebilir. Hazırlıklı olun.

Küresel iklim krizi ile birlikte tüm dünya genelinde alarm verilmiş durumda. Libya'yı vuran Daniel Kasırgası'nın etkileri sürerken gözler Türkiye'ye çevrildi. Türkiye'yi teğet geçerek Libya'yı vuran Daniel Kasırgası herkesi tedirgin etmiş durumda. Vatandaşlar 'Daniel Kasırgası Türkiye'yi vuracak mı?' sorusunu araştırırken Deniz Bilimcilerin den korkutan açıklama geldi. Fırtınaların kuyruğu gelebilir. Her şeye hazırlıklı olun!

10 BİNİN ÜSTÜNDE CAN ALDI

Libya'yı vuran 'Daniel Kasırgası' 10 binin üzerinde kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Uzmanların Türkiye'yi teğet geçerek Libya'yı vurduğunu söylemesinin ardından kamuoyunda büyük endişeye neden oldu. Vatandaşlar 'Libya'yı vuran kasırga Türkiye'yi de vuracak mı?' sorusunu araştırırken Deniz Bilimcileri'nden ilk açıklama geldi. Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri anabilim dalında görevli Prof. Dr. Doğan Yaşar, “Daniel Kasırgası” adı verilen doğa olayının deniz suyunun ısınmasına bağlı tropik benzeri fırtına olduğunu, Türkiye kıyılarına bir kasırganın ulaşmasının mümkün olmadığını söyledi.

hhghg-14.jpg

Sözlerine devam eden Yaşar, "Libya'daki felaket Akdeniz tropikal fırtınası dediğimiz bir olayla başladı. 'Daniel Kasırgası' dediler. Sirte Körfezi'nde deniz suyu sıcaklığı 27 dereceyi geçerse tetikleniyor. Bir önceki 2018'de Zorba Fırtınası'ydı. Libya'daki fırtına Türkiye'yi teğet geçti diye verildi. Ben görünce şaşırdım. Fırtına Libya'da iki barajı patlattı. Oradaki barajların da oldukça bakımsız olduğunu anladık." dedi.

DENİZ BİLİMCİLERİ'NDEN KORKUTAN AÇIKLAMA GELDİ

Meteoroloji ve afet yönetimi uzmanı Prof. Dr. Miktad Kadıoğlu da yaptığı açıklamada, bu tür fırtınaların “kasırga” diye ifade edilmesine tepki gösterdi. Kadıoğlu, "Gökgürültülü fırtınaların, bir araya gelerek tropikal görünümlü fırtına oluşturması genellikle yılın sıcak aylarında olur. Bunlar hep olmuştur, olmaya da devam edecektir. Bunun adı da kasırga değildir. Kasırga düz esen kuvvetli rüzgarlara denir. Bunlar düz esmiyor, dönerek esiyor. Her fırtınaya kasırga demekten vazgeçelim." dedi.

hghgh-61.jpg

"TÜRKİYE'YE FIRTINALARIN KUYRUĞU GELEBİLİR!"

Akdeniz'de yaşanan deniz suyu ısınmalarının Türkiye'de fırtınalara neden olabileceğini işare eden Yaşar, "Akdeniz'de deniz suyu sıcaklıklarında yaşanan artışın “Medicane” adı verilen tropikal benzeri fırtına riskini artırdığını düşünen uzmanlar da var. Bakırçay Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Coğrafya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şermin Tağıl'a göre Türkiye ve Yunanistan bu durumdan olumsuz etkilenebilir. Tağıl, Akdeniz'de deniz suyu yüzey sıcaklığının geçen temmuz ayında 28,71 derece ile rekor kırdığını hatırlatarak, Medicane oluşumunda riskin İyon Denizi'ne ve Doğu Akdeniz'e kayabileceği görüşünü dile getiriyor." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN