Listede adı olan kişilerin YKS sınavı için yol masrafını ÖSYM ödeyecek! Hemen kontrol edin, başvuru süresini kaçırmayın

Listede adı olan kişilerin YKS sınavı için yol masrafını ÖSYM ödeyecek! Hemen kontrol edin, başvuru süresini kaçırmayın

2023 üniversiteye giriş sınavı YKS'nin giriş belgeleri erişime açıldı. ÖSYM, şartları sağlayan ve ikamet ettiği şehirden farklı şehirde sınava girecek adayların yol ve barına masraflarının kurum tarafından karşılanacağını açıkladı. İşte, YKS için yol ücreti ödemeyecek kişilerin listesi...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için sınav giriş yerleri açıklandı.

17 Haziran 2023 tarihinde uygulanacak olan YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), 18 Haziran 2023 tarihinde uygulanacak olan YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) adaylarının sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlandı.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr adresinden 31 Mayıs 2023 tarihinde saat 15.00'ten itibaren T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle edinebilecek.

DEPREMZEDE ADAYLARIN YOL MASRAFINI ÖSYM KARŞILAYACAK

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından felaketin etkilediği illerde yaşanan yıkım ve 2023 YKS başvurularındaki artış nedeniyle bölgedeki bina kapasitelerinin çok üzerinde aday sayısına ulaşıldığını kaydetti. Yaşanan olağanüstü durumdan dolayı sınırlı sayıda adayın ikamet ettikleri il ve ilçe dışında bir sınav merkezine atandığını belirten Ersoy, şunları kaydetti:

"Deprem bölgesinde ikamet edip, ikametinin dışında farklı bir sınav merkezine atanmış adaylarımızın ulaşım ve barınma ihtiyaçları (öncelikle KYK yurtları olmak üzere), valilikler ve kaymakamlıklar üzerinden yapılacak başvurularla AFAD koordinasyonunda karşılanacak, adaylarımız kesinlikle mağdur edilmeyecektir.

Talebe göre, aday ile birlikte bir refakatçi de bu imkandan faydalanabilecektir. Ulaşım ve barınma desteğine başvurular; TC Kimlik Kartı, 2023-YKS Sınava Giriş Belgesi ve İkametgah Belgesi ile birlikte 1-12 Haziran 2023 tarihleri arasında valilik ve kaymakamlıklara şahsen yapılacaktır."

YKS SINAV GİRİŞ BELGESİ ÇIKTISI ALMA EKRANI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN