Lütfü Savaş: Milli değerleri savunmak suçsa cezasını çekeriz

Lütfü Savaş: Milli değerleri savunmak suçsa cezasını çekeriz

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Suriyeliler ile ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma başlatılmasına ilişkin olarak “Bize öyle bir belge gelmedi. Hatay, Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ne son emanetidir. Ben de bu emanete sahip çıkmak istiyorum. Eğer milli değerleri savunmak suçsa cezasını çekeriz. Suriyeliler 12 yıldır burada ve resmi rakamlara göre yaklaşık 500 bin kişi var. '' dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Fox TV’de yayınlanan “İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat” programına katılarak “Hatay’da doğan her 4 çocuktan 3’ü Suriyeli” sözlerine açıklık getirdi.

Savaş, “Ben tıp doktoruyum, bu konuda araştırmalar yaptık ve yaklaşık olarak bu sonuçlara ulaştık. Sağlık Bakanlığı gerçek rakamları paylaşırsa biz de memnun oluruz. Suriyeliler 12 yıldır burada ve resmi rakamlara göre yaklaşık 500 bin kişi var. Geçen seçimde Yayladağı ilçemizde önce başka bir parti kazanmıştı. Sonra çadırdaki Suriyelilerin oyları sayılınca sonuç değişti” dedi.

“MİLLİ DEĞERLERİ SAVUNMAK SUÇSA CEZASINI ÇEKERİZ”

Başkan Savaş, İçişleri Bakanlığı'nın kendisi hakkında soruşturma başlattığı haberleriyle ilgili olarak "Bize öyle bir belge gelmedi. Hatay, Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ne son emanetidir. Ben de bu emanete sahip çıkmak istiyorum. Eğer milli değerleri savunmak suçsa cezasını çekeriz" açıklamasında bulundu.

Suriye ile barışın sağlanması gerektiğinin altını çizen Savaş, şunları söyledi:

“Suudi Arabistan, İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri ile barış yapmak için altyapı oturtmaya çalışıyoruz. Ben diyorum ki lütfen biraz da Suriye ile barış sağlamaya çalışalım ki bu insanlar evlerine dönsün. Misafir ediyoruz ama hem biz yorulduk hem Suriyeli kardeşlerimiz yoruldu. Hatay’da şimdiye kadar en ufak bir sorun bile yaşamadık ama bundan sonra herkesin selameti için barışın sağlanması lazım. Bizim amacımız Suriyeli kardeşlerimizi barış içerisinde göndermek.

İNSANLAR ARTIK SADECE GEÇİM SIKINTISINI KONUŞUYOR

Artık işsizlik, yaşam zorluğu ve hayat pahalılığından başka bir şey konuşulmuyor. Mesela bizim Hatayspor’umuz Süper Lig’e çıktı ama insanlar maçlara gelemiyor. İnsanların alım gücü çok zayıfladı, bu sene çok zor geçti. Altyapıyı baştan sonra yeniliyoruz. Hatay’ımızı UNESCO onaylı Gastronomi Şehri yaptık. Hatay Deniz Otobüsü, mayıs ayında faaliyete geçecek. Tarihi alanlarımızı restore etmeye devam ediyoruz"

Savaş, ayrıca gıda sektöründe ürünlerin paketleme yapılarak ihtiyaç sahipleriyle ve okula giden çocuklarla paylaşıldığını ve sosyal marketler kurarak ihtiyaç sahiplerine kıyafet desteği verdiklerini de açıkladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN