Lütfü Savaş YSK önünde: Seçimi oldubittiye getirmeye çalışıyorlar

Lütfü Savaş YSK önünde: Seçimi oldubittiye getirmeye çalışıyorlar

YSK önünde açıklamalarda bulunan CHP'nin Hatay adayı Lütfü Savaş, hala devam eden itirazlara rağmen AK Partili Mehmet Öntürk'e mazbata verilmesini sert bir dille eleştirdi. Savaş, bu tutumun seçimin sonuçlarını hızla kabul edilerek geçiştirilmeye çalışıldığını gösteren hukuksuz bir yaklaşım olduğunu belirtirken, "Bu tutum seçimin oldubittiye getirilmeye çalışıldığını gösteren bir hukuksuzluktur" dedi.

CHP'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş, Ankara'da Yüksek Seçim Kurulu'nun önünde Hatay'da seçimin iptal edilmesi talebiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. AK Partili aday Mehmet Öntürk'e yapılan itirazlara rağmen mazbatanın verilmesini eleştiren Savaş, bu tutumun seçimin hukuksuz bir şekilde tamamlanmaya çalışıldığını gösterdiğini belirterek, "Bu tutum seçimin oldubittiye getirilmeye çalışıldığını gösteren bir hukuksuzluktur" dedi.

ÖLÜ SEÇMEN İDDİASI

Hatay'da yaşanan usulsüzlüklerin önemli bir kısmının "ölü seçmenler" meselesi olduğunu ifade eden Savaş, 3 bin 389 ölmüş seçmenin oy kullandığının tespit edildiğini vurguladı. Özellikle AK Partili Mehmet Öntürk ile arasındaki oy farkının 2 bin 569 olduğunu hatırlatan Savaş, Hatay halkının iradesini masa başı dayatmalara teslim etmeyeceğini vurguladı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün bir sözüne atıfla "Hatay artık hepimizin ortak meselesi haline geldi" diyen Savaş, YSK'deki hakimlere seslenerek hukukun, demokrasinin ve adaletin önemine dikkat çekti.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı'ya da sert eleştirilerde bulunan Savaş, valinin siyasi tavırları nedeniyle şehri yönetme sorumluluğunu yerine getirmediğini ifade etti. Valinin, iktidar lehine çalışarak seçimi kazandırmaya çalıştığını iddia eden Savaş, valinin devlet işleriyle uğraşması gerektiğini belirtti.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Savaş, hükümetin deprem sonrası yaşanan krizde yetersiz kaldığını dile getirerek, eleştirilere yanıt verdi. Kendisine yönelik eleştirilere de cevap veren Savaş, partisinin desteğini hissettiğini ve yalnız bırakılmadığını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN