Maaşlara zam gelmedi diye üzülen emekliye müjde! Bakan Şimşek zam için tarih verdi: "Emekliler bizim önceliğimiz"

Maaşlara zam gelmedi diye üzülen emekliye müjde! Bakan Şimşek zam için tarih verdi: "Emekliler bizim önceliğimiz"

Maaşlarına zam gelmedi diye üzülen emeklilere müjde! Yeni zam tarihi belli oldu! Emekliler refaha kavuşacak! Bakan Şimşek zam için tarih verdi... "Emekliler bizim önceliğimiz"

Cumhurbaşkanı Recep Emeklileri Tayyip Erdoğan’ın bütçe çalışmalarının ardından emeklilere 100. yıl özelinde 5.000 TL ikramiye verileceğini açıklamasının üzerine emeklilere sevindirecek müjdeli haber geldi.

“EMEKLİLER BİZİM ÖNCELİĞİMİZ OLACAK”

3554562-664e457c469413fc784f3c67cdb7be12-640x640.jpg

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, emekli ikramiyesi kararının bütçeyi zorladığını ifade ederek, "Emekliler bizim önceliğimiz olacak" dedi. Bakan Şimşek, en düşük emekli maaşının Aralık 2022'de 3.500 TL iken, bu rakamın 2023 yılında 7.500 TL'ye yükseldiğini belirtti.

100. YIL İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

219526.jpg

Bütçe çalışmalarının etkisiyle, emekli ikramiyesi Kasım ayının ilk yarısında hesaplarda olacak. Bakan Şimşek, emekli maaşı zammının rutin olarak yılın başında değerlendirileceğini açıkladı.

Ekonomik gündemin öne çıktığı Ekim ayı Kabine Toplantısı'nda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı, emeklilere yönelik önemli düzenlemeleri ele aldı. Bu kapsamda, çalışan emekliler haricinde kalan tüm emeklilere bir defaya mahsus 5.000 TL Cumhuriyet ikramiyesi ödemesi kararlaştırıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN