Maden faciası yaralılarının tedavisi sürüyor: Dışarıdan görmediğimiz yaralar var

Maden faciası yaralılarının tedavisi sürüyor: Dışarıdan görmediğimiz yaralar var

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde, Bartın maden patlamasında yaralanan işçilerin tedavi devam ederken, Koordinatör Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, yaralı yakınlarını amfide bir araya getirerek son durumu hakkında bilgi verdi. Bartın'dan gelen hasta yakınlarının konaklama ihtiyacının da giderildiği duyuruldu.

Bartın'da Amasra maden ocağı patlamasında yaralanan işçilerden 6'sının tedavisinin İstanbul'daki Başakşehir Çam Sakura Şehir Hastanesi yanık yoğun bakımda devam ediyor.

Taner Şen, Ayhan Akgün, Erol Bulduk, İzzet Ak, Remzi Taşkömür ve İbrahim Çeliktaş'ın yakınları amfide bir araya geldi. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, hasta yakınlarını hastanede ağırlayacaklarını belirtti. Yaralıların son durumu hakkında bilgi verdi.

bartin-maden-patlamasi-yaralananlar.jpg

"5 HASTADA YANIKLAR VAR, ZAMANA İHTİYAÇ VAR"

Prof. Dr. Yiyit, "Dün gece geldiğimden beri ekip olarak ayaktayız. Güzel haberler vermek için uğraşıyoruz. Öncelikle uzun soluklu bir sürecimiz olacak.

Hastalarımızı yanık ünitesinde takip ediyoruz ama yoğun bakım kısmında yanık ekibimiz de takip ediyor. Bizler maksimum tedavi vereceğiz. Siz dua edeceksiniz. Belli bir zamana ihtiyacımız var.

Hastalarımızın 5 tanesinde yanıklar var. Bir tanesi karbonmonoksit zehirlenmesi o yüzden hiperbarik oksijen alıyor. Durumu iyiye gidiyor. Diğer hastalarımızın zamana ihtiyacı var.

Dışarıdan görmediğiniz yaralar. Uzun süre sıcak havaya teneffüs ettiler, o yüzden vücudun içindeki tahribatın etkisini bilmiyoruz. Antibiyotiklerini veriyoruz" dedi.

nurettin-yiyit.jpg

HASTA YAKINLARI İSTANBUL'DA AĞIRLANACAK

Hasta yakınlarının hastanede kalacaklarını açıklayan Prof. Dr. Yiyit "Sizin için kalacak yerler organize ettik. Size bazı kartlar vereceğiz. Kişiye özel kartlar tanımlayacağız.

Onun dışında sizin bekleyeceğiniz bir alan oluşturmaya çalışıyoruz. Şimdi hocamız pansumanları yapıyor. Bir yakını hastasıyla görüştüreceğiz" diye konuştu.

bartin-amasra-maden-patlamasi-yaralilar.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN