Erdoğan, madende ölen Rahman Özçelik'in cenazesine katıldı: Rabbim bize de bu yolda yürümeyi nasip etsin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bartın'daki patlamada hayatını kaybeden Rahman Özçelik'in cenaze törenine katıldı. Erdoğan törende "Şu anda Rahman kardeşimizi Hakk'a uğurluyoruz. Rabb'imize hamdolsun ki kendileri inşallah şehadet makamına ulaşmak suretiyle Rabb'imizin sevgili habibine komşu oluyorlar. Tabii bu işin bir güzel yanı daha var, o da bütün aile gerek eş gerek baba, anne hepsi kendileriyle inşallah haşr-u cem olacaklar. Rabbim inşallah o izde yürümeyi de bizlere nasip eyler." dedi.

Bartın Amasra'da dün meydana gelen maden faciasında 41 işçi hayatını kaybetmişti. İşçilerin bazıları bugün son yolculuğuna uğurlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyet patlamada hayatını kaybeden 22 yaşındaki Rahman Özçelik için düzenlenen cenaze törenine katıldı.

bartin-amasra-maden-ocagi-olenlerin-isimleri.jpg

Cenaze töreninde konuşan Erdoğan, "Şu anda musallada bulunan Rahman kardeşimizi Hakk'a uğurluyoruz. Rabb'imize hamdolsun ki kendileri inşallah şehadet makamına ulaşmak suretiyle Rabb'imizin sevgili habibine komşu oluyorlar. Tabii bu işin bir güzel yanı daha var, o da bütün aile gerek eş gerek baba, anne hepsi kendileriyle inşallah haşr-u cem olacaklar. Bizim de temennimiz 'Ya Rab, bizleri sevgili Habibinin Livaü'l hamd ismiyle müsemma sancağı altında buluştur ve inşallah o izde yürümeyi de bizlere nasip eyle." ifadelerini kullandı.

5595143-001.jpg

Rahman Özçelik

GENÇ MADENCİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessesesine ait maden ocağındaki patlamada hayatını kaybeden 22 yaşındaki Rahman Özçelik için düzenlenen cenaze törenlerine katıldı. Özçelik'in Türk bayrağına sarılı tabutu, Makaracı köyündeki evinde Kuran-ı Kerim okunması, dua edilmesi ve helallik alınmasının ardından köyün camisine getirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, madencinin tabutu başında bekleyen babası Yusuf ve asker olan ağabeyi Süleyman Özçelik'e taziyelerini iletti. Rahman Özçelik'in cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı.

bartin-amasra-maden-patlamasi-kac-kisi-oldu.jpg

Namazın ardından kısa bir hitapta bulunan Erdoğan, şunları söyledi:

"İNŞALLAH O İZDE YÜRÜMEYİ DE BİZLERE NASİP EYLE"

"Şu anda musallada bulunan Rahman kardeşimizi Hakk'a uğurluyoruz. Rabb'imize hamdolsun ki kendileri inşallah şehadet makamına ulaşmak suretiyle. Rabb'imizin sevgili habibine komşu oluyorlar. Tabii bu işin bir güzel yanı daha var, o da bütün aile gerek eş gerek baba, anne hepsi kendileriyle inşallah haşr-u cem olacaklar. Bizim de temennimiz 'Ya Rab, bizleri sevgili Habibinin Livaü'l hamd ismiyle müsemma sancağı altında buluştur ve inşallah o izde yürümeyi de bizlere nasip eyle.' Rabb'im yar yardımcımız olsun."

bartin-amasra-maden-patlamasi-nasil-oldu.jpg

"24 SAATTEN KISA SÜREDE NETİCEYE VARDIK"

Patlamanın ardından 24 saat içinde tüm maden işçilerine ulaşıldığını vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:

"24 saati bulmadan neticeye varmış olmamız bizleri bu noktada rahatlattı. Çünkü Soma'da biliyorsunuz çok uzun sürdü ama burada 24 saati bile bulmadan 41 şehidimize hamdolsun ulaştık. Tabii yaralılarımız var onların da takipçisiyiz. Bütün kardeşlerimizin aileleri bizlere mirastır ve bu miraslara bizler devlet olarak sahip çıkacağız. Gerek devlet olarak gerek bakanlıklar olarak hepimizin belli destekleri olacak. Bir de bizim yasal olarak vermemiz gereken destekleri de bu süreç içinde vereceğiz. Emanetlere de sahip çıkacağız. Tekrar tüm aileye Allah'tan sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun diyorum."

bartin-amasra-maden-patlamasi-neden-oldu.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN