Mahkeme avukat için kararı verdi: Müvekkilinin nafakasını 9 yıl boyunca vermemiş

Mahkeme avukat için kararı verdi: Müvekkilinin nafakasını 9 yıl boyunca vermemiş

Ankara'da, eski eşinin müvekkili için ödediği 400 lira nafakayı 9 yıl boyunca almakla suçlanan Avukat Hasan C'ye dava açıldı. Mahkeme, avukata 9 ay 10 gün hapis ve 8 bin 320 lira adli para cezası verdi, ancak hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Ankara'da yaşanan olayda, eski eşinin müvekkili için ödediği 400 lira nafakayı 9 yıl boyunca alması suçlamasıyla avukat Hasan C'ye dava açıldı. Mahkeme tarafından verilen karara göre, Hasan C'ye 9 ay 10 gün hapis ve 8 bin 320 lira adli para cezası verildi, ancak hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Emekli hemşire Ayşe Ç, boşanma sürecinde mahkemenin belirlediği nafakayı 9 yıl boyunca alamadığını iddia ederek avukatı Hasan C'ye suç duyurusunda bulundu. Mahkemede görülen davada Hasan C'ye, 'hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma' suçundan önce 1 yıl 15 gün hapis ve 500 gün adli para cezası verildi. Ancak mahkeme, sanığın pişmanlık göstermesi ve söz konusu parayı ödemesi gibi etkenleri dikkate alarak cezayı düşürdü ve hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Ayşe Ç'nin tepkisi ise kararın adil olmadığı yönünde oldu. Ayşe Ç, avukat Hasan C'nin kendisine 9 yıl boyunca nafaka ödenmediğini söylediğini iddia etti ve yaşanan bu durumu sorgulamadıklarını belirtti. Mahkemenin verdiği kararın adil olmadığını düşünen Ayşe Ç, çocuklarını büyük zorluklarla yetiştirdiğini ve bu süreçte kaybettiği paraların telafi edilmesini istedi.

800-900 BİN TL ZARARI VAR

Ayşe Ç'nin yeni avukatı Hüseyin Kırhan da olayın şaşırtıcı olduğunu belirterek, avukatın yatan nafaka parasını yıllarca çektiğini ve bu durumun Ayşe Ç'nin haberi olmadığını açıkladı. Kırhan, müvekkilinin toplamda 800-900 bin TL zararının olduğunu ve karara itiraz ettiklerini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN