Mansur Yavaş 'Söz konusu olamaz' diyerek açıkladı: Cumhurbaşkanı yardımcısı olduğumuzda çift maaş almayacağız

Mansur Yavaş 'Söz konusu olamaz' diyerek açıkladı: Cumhurbaşkanı yardımcısı olduğumuzda çift maaş almayacağız

ABB Başkanı Yavaş, katıldığı canlı yayında İBB Başkanı İmamoğlu birlikte 'Cumhurbaşkanı Yardımcısı' olduklarında çift maaş almayacaklarını söyledi. Yavaş, "Böyle bir durum söz konusu olmaz." diye konuştu. Öte yandan Yavaş, "Ben kişisel olarak belediye başkanlığından çok memnunum. Daha önce de 2 defa milletvekilliği teklif edildi ben kabul etmedim." ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Sözcü TV'de Başkent Kulisleri programına konuk oldu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yavaş, 'Cumhurbaşkanı Yardımcısı' olduklarında çift maaş almayacaklarını belirterek "Böyle bir durum söz konusu olmaz." ifadelerini kullandı.

Yavaş'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Görevimizin başındayız bazen 1 günlük bazen yarım günlük izin alarak siyasi çalışmalarımızı yürüteceğiz. Bir yandan siyaset yaparken bir yandan belediye işlerini yapacağız. Ankara'yı ihmal etmeyeceğiz.

"BUNU SÖYLEMEKTEN UTANIYORUM AMA..."

"Bunu söylerken utanıyorum ama 2,5-3 ay önce belediye başkanlarının beğenisiyle ilgili bir anket geldi. Ankara'da yüzde 80, Türkiye çapında yüzde 65 beğeni çıktı. İnsanları ayırmazsanız sokakta rahat gezersiniz. Ben kişisel olarak belediye başkanlığından çok memnunum. Daha önce de 2 defa milletvekilliği teklif edildi ben kabul etmedim."

"BÖYLE BİR DURUM SÖZ KONUSU OLMAZ"

"Binali Yıldırım'ın da İstanbul'da belediye başkanı seçildiği takdirde aynı zamanda cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atayacağını açıklayanlar kendileri.
Hiç bir engel olmadığına dair anayasa hukukçularının açıklamaları var. Cumhurbaşkanı yardımcılığı ile belediye başkanlığının bir arada yapılmasına yasal bir engel yok. Ayrıca Fransa'da bir kaç görevi birden yapan bir sürü yönetici var. Gençlerin beklentiler var onların sesi olacak şekilde çalışacağız. Göreve geldiğimizde belediyelerin yüzde 6'lık payını 9'a çıkarttırabiliriz. Yüzde 3 artırıp, o parayla da konut yapma şartı getirilebilir. Sayın İmamoğlu ve benim daha önceden de belediye başkanlığı görevlerimiz var. Bu tecrübeleri de yansıtacağız. Tabi ki çift maaş almayacağız. Böyle bir durum söz konusu olmaz. "

"MİLLET GÜVENLİK KONULARINDA DEĞİŞİKLİK OLMAZ"

"Bu ülkede ne milli güvenlik politikalarında bir değişiklik olur, ne İHA'larda ne de SİHA'larda. Bugün gurur duyduk devlet büyük bir gemi imal etti. Daha iyisini yapmak için uğraşacağız. Onlar bu ülkeyi ne kadar seviyorsa biz en az onlar kadar seviyoruz. Yeni gelen hükümet kendisini ispat etmek için daha iyilerini yapmak zorunda.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN