Mansur Yavaş’tan şeffaflık çağrısı: Her şeyimi açıkladım rakiplerimden de beklerim

Mansur Yavaş’tan şeffaflık çağrısı: Her şeyimi açıkladım rakiplerimden de beklerim

ABB Başkanı ve CHP'nin adayı Yavaş, artık siyasetin insanların zenginleşme aracı olmaması gerektiğini vurgulayarak ''Bu ayıp bir şey. Ülkede bu kadar yoksul varken gerçekten bir de aradaki fark çoğaldı, geliri iyi olan gruplarla olmayanlar arasında. Türkiye'deki bu dengesizliği ben yolsuzluğa bağlıyorum. Artık bu dönem bitmeli. Ben açık bir şekilde gelirimi giderimi her şeyimi açıkladım. Rakiplerimin de açıklamasını beklerim. Ben her zaman şeffaf olmaya devam edeceğim" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) adayı Mansur Yavaş, siyasetin insanların zenginleşme aracı olarak kullanılmaması gerektiğini belirterek, ülkedeki gelir dağılımı adaletsizliğine dikkat çekti. Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Ofisi'nde düzenlediği basın toplantısında, mal varlığını açıklama geleneğini sürdürdüğünü ve rakiplerinden de aynı şeffaflığı beklediğini ifade etti.

'VATANDAŞLAR FARKI GÖREBİLSİN'

Yavaş, "2009, 2014 ve 2019'da aday olduğum dönemlerde ve göreve geldiğimde mal varlığımı açıkladım. Şimdi, göreve başladığımdan bu yana olan değişimi de paylaştım ki vatandaşlar farkı görebilsinler" dedi. Siyasetin zenginleşme aracı olarak kullanılmasını eleştiren Yavaş, ülkede artan yoksulluk ve gelir dağılımındaki adaletsizliği yolsuzlukla bağdaştırdı.

"Artık bu dönemin sona ermesi gerekiyor," diyen Yavaş, açıklık ve şeffaflığın önemini vurguladı. Kendisinin gelir, gider ve tüm ekonomik durumunu açıklama konusunda şeffaf olduğunu belirten Yavaş, "Rakiplerimden de aynı şeffaflığı bekliyorum. Ancak onlar açıklamazsa, bu onların kendi takdiridir" şeklinde konuştu.

'BU UYGULAMA STANDART HALE GELMELİ'

Yavaş, halkın siyasetçilere olan güvenini yeniden kazanmanın yolunun şeffaflıktan geçtiğini söyledi. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak başlattıkları şeffaf ihaleler, Sayıştay raporlarının ve mali durumların yayınlanması gibi uygulamaların tüm Türkiye'de standart haline gelmesi gerektiğini belirtti.

"Vatandaş, verdiği vergilerin ve ödediği paraların nereye gittiğini bilmeli" diyen Yavaş, bu tür uygulamaların dedikodu ve şaibeleri ortadan kaldıracağını ifade etti. Ayrıca, büyük projelerin halka duyurulması için pankartlar asarak bu bilgilendirmenin yapılmasını ve bu uygulamanın Türkiye genelinde yaygınlaşmasını istediğini belirtti. Yavaş, mal varlığını her yıl açıklama konusunda da hazır olduğunu, bu sayede ekonomik durumundaki değişiklikleri de vatandaşlarla paylaşabileceğini sözlerine ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN