Mardin'de elektrik zammı protestosu: Polis müdahale etti

Mardin'de elektrik zammı protestosu: Polis müdahale etti

Elektrik zamlarının faturalara yansımasıyla başlayan protestolar Mardin ve Diyarbakır'da devam etti. Kızıltepe'de 'Tayyip istifa, devlet istifa' sloganı atan vatandaşlara biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde çok sayıda kişi elektrik başta olmak üzere yapılan zamları protesto etti. Kızıltepe Özgürlük Meydanı’nda bir araya gelen grup, ellerinde dövizler ve elektrik faturaları taşıdı. Bazı vatandaşlar, faturalarını meydanda ateşe vererek, tepkilerini gösterdi.

Protesto eyleminde bazı vatandaşlar “Tayyip istifa”, “Devlet istifa”, “DEDAŞ istifa” şeklinde slogan attı.

Dicle Elektrik binasına doğru yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Polisler grubun önünü TOMA ve zırhlı araçlarla kapattı. Polisler grubun dağılmalarını istedi. Ancak grup dağılmamakta ısrar ederek, sloganlarla tepkilerini sürdürmeye devam etti.

Bir süre sonra polis gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Devam eden olaylarda çok sayıda kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Diyarbakır Silvan ilçesinde de bir grup vatandaş elektrik zamlarını yaptıkları yürüyüşle protesto etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN