Marketlerde o ürünlerin satışına yasak geldi! 81 ilde raflardan iniyor: Artık bir tane bile satılmayacak

Marketlerde o ürünlerin satışına yasak geldi! 81 ilde raflardan iniyor: Artık bir tane bile satılmayacak

Marketlerde artık o ürünlerin satışına yasak geldi! 81 ilin genelinde raflardan tek tek indirilmeye başlandı! Artık bir tane bile satılmayacak...

Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye genelindeki marketlerde satılan aromalı ürünler konusunda yeni kısıtlamalar getirdi. Bakanlık, muz ve çilek aroması içeren gofret ve benzeri atıştırmalıkların "muzlu" ya da "çilekli" olarak satılmasını yasakladı.

LİMONLU SOSLARDAN SONRA GOFRETLERE DE YASAK GELDİ

Geçtiğimiz aylarda limonlu sosların satışını durduran Tarım ve Orman Bakanlığı, bu kez aromalı gofretlere yönelik kısıtlamaları genişletti. Bakanlık, ürün etiketlerinde "… Tadında… Lezzeti... Keyfi" gibi ifadelerin kullanılmasının yanıltıcı olduğunu belirterek, bu tür içeriklerin düzeltilmesi için harekete geçti.

Bakanlık o ürünlerin satışını yasakladı - Kocaeli Haberleri

TÜKETİCİYİ YANILTAN İFADELERE SON

Bakanlık yetkilileri, Türkiye'nin 81 ilindeki zincir marketlerde yoğun satış yapan muz ve çilek aromalı gofretlerin etiketlerinde gerçek meyve içeriğini yansıtmayan ifadelere son verileceğini açıkladı. Bir paketinde sadece 10 binde 5 oranında muz içermesine rağmen, aroma eklenerek "muzlu gofret" olarak satılan ürünlerin, tüketiciyi yanılttığı gerekçesiyle yeni düzenlemeye tabi tutulacağı belirtildi.

MARKETLERDE YENİ DÜZENLEME DÖNEMİ

Hangi marketler fiyat sabitledi? İşte 2023 fiyat sabitleyen marketler listesi

Bakanlık kararıyla, tüketiciyi yanıltıcı içerikler barındıran aromalı gofretlerin satışının yasaklanacağı ve bu kararın ilgili firmalara tebliğ edilerek uygulanmaya başlanacağı bildirildi. Bu kapsamda, ürünlerin etiketlerinde gerçek içeriği yansıtan ifadelerin kullanılması zorunlu hale getirilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN