Marmara depremi yaklaştı! İstanbul için korkutan ifade: "Fayların enerji gerilimi artık doldu"

Marmara depremi yaklaştı! İstanbul için korkutan ifade: "Fayların enerji gerilimi artık doldu"

Marmara'da beklenen büyük deprem hakkında korkutan senaryo paylaşıldı. Depremin etkileyeceği bölgeleri paylaşan uzman isim, fay geriliminin dolduğunu işaret etti. İşte tüm detaylar...

Ülke gündeminde yer alan deprem konusu Marmara'da yoğunlaştı. Uzman isimler tarafından sık sık bahsi geçen Marmara'da depremin yakın olduğu ifade ediliyor. Korkutan senaryolara ise bir yenisi daha eklendi. Faylardaki gerilimin dolduğunu söyledi.

MARMARA DEPREMİNDE KORKUTAN CEVAP

CNN Türk'e konuşan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Marmara bölgesini gündemine aldı. Beklenen büyük deprem hakkında açıklamalar yapan Şükrü Ersoy, Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenen 11 ilimize de dikkat çekti. "Marmara'da deprem yaklaştı mı?" sorusuna verdiği cevap ise korkuttu.

640xauto.webp

KAF'IN YENİ KOLLARI TESPİT EDİLDİ

Marmara'da beklenen büyük deprem konusunda Kuzey Anadolu Fay Hattı'nı işaret etti. Bingöl Karlıova'dan başlayan fay hattının 1.500 kilometre uzunluğunda olduğunu söyleyerek, İzmir Körfezi, Marmara Denizi'nin kuzeyinden Saroz Körfezi'ne kadar ilerlediğini belirtti.

İstanbul ve çevresinin yanı sıra Bolu'dan dallandığını belirtti. Güneye doğru giden başka bir fay kolunun olduğunu söyleyerek, haritadaki siyah çizgiye dikkat çekti. Çanakkale tarafında giden kollar olduğunu da söyleyen Ersoy, geçmiş depremlerden bahsetti.

olumlu-jeolojik-gercekler-570-2-1.jpg

BÜYÜK DEPREM YAKINLAŞTI

Milyonların merak ettiği, "Depremlerin oluşma süresi sıklaştı. O zaman artık büyük İstanbul ya da büyük Marmara depremi yakınlaştı mı?" sorusuna verdiği cevap korkuttu. Depremin yaklaştığını söyleyen Ersoy, kuzey koldaki enerji geriliminin dolduğunu söyledi. Depremin şu sıralar ya da on yıllar sonra olabileceğini söyleyerek 100 yıl beklemeyeceğini işaret etti.

Beklenen deprem büyüklüğü 7'nin üzerinde olduğunu hatırlatan Ersoy, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde de deprem bekelenebileceğini söyledi. Bu bölgelerden birisinin de Ege bölgesi olduğunu işaret etti. Tüm yerleşim alanlarında deprem tehlikesi olduğunun altını çizdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN