Potansiyel tehlike uyarısı: Yıldırım, hortum, sağanak hepsi birden geliyor

Potansiyel tehlike uyarısı: Yıldırım, hortum, sağanak hepsi birden geliyor

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, bu gün sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde olacağı tahmin edilirken Marmara Bölgesi'nde bulunan 7 il için sağanak yağış uyarısı yapıldı.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünden yapılan son değerlendirme de Edirne ve Kırklareli çevrelerinin sabah, Tekirdağ ve İstanbul çevrelerinin öğle saatlerinden itibaren; Kocaeli, Yalova ve Sakarya çevrelerinin öğleden sonra olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Marmara Bölgesi'nde, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Sakarya çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden akşam saatlerine kadar yer yer kuvvetli eseceğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan ise Marmara’da yarın çok şiddetli yağış olacağına, sıcaklıkların 15 dereceye düşeceğine dikkat çekti. Çalışkan ayrıca "Yani potansiyel tehlike durumu söz konusu... İstanbul, Çanakkale, Edirne, Balıkesir ve Ayvalık’ta tüm gün şiddetli yağmur var. Hava soğuyacak, kış gibi olacak. Marmara için yıldırım ve hortum riski var’’ dedi.

hava-durumu.jpg

ARDAHAN'DA EKSİ 1 DERECEYİ GÖSTERDİ

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük sıcaklık, sıfırın altından 1 dereceyle Ardahan'ın Göle ilçesinde kaydedildi.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölgede hava az bulutlu ve açık geçecek.

Sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği bölgede, rüzgarın güneybatıdan hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Bölgede gece en düşük sıcaklık Ardahan'da 3, Kars ve Erzurum'da 6, Ağrı'da 7, Erzincan'da 11 ve Iğdır'da 16 derece kaydedildi.

Ardahan'ın Göle ilçesi ise, sıfırın altında 1 dereceyle bölgede gece hava sıcaklığının en düşük ölçüldüğü yerleşim yeri oldu.

Gün içinde en yüksek sıcaklığın Iğdır'da 35, Erzincan'da 32, Ağrı ve Kars'ta 28, Erzurum ve Ardahan'da 27 derece olacağı tahmin ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN