Meteorolojiden son dakika uyarısı: Her gün bir bölgeyi etkisi altına alacak

Meteorolojiden son dakika uyarısı: Her gün bir bölgeyi etkisi altına alacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni haftanın hava durumu tahminlerini paylaştı. MGM'den yapılan son paylaşımda sıcaklıkların batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı, doğu bölgelerde ise 4 ila 8 derece azalacağı belirtiliyor. 36 il için sağanak yağış uyarısı yapılırken Doğu Anadolu için ise kuvvetli rüzgar uyarısı yapıldı. İşte 5 günlük haritalı hava durumu tahminleri....

Meteoroloji, Marmara, Göller Yöresi, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'de gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. MGM'den yapılan açıklamaya göre bugün Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimlerinde kendini gösterecek olan yağışlar, yarın ve haftanın ilerleyen günlerinde İstanbul’da da görülecek.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

YAĞIŞLAR YER YER ETKİSİNİ ARTIRACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Karadeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Sakarya, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis çevreleri ile Van'ın kuzey kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

yagmur.jpg

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün paylaştığı hava durumu tahmin haritasına göre sağanak yağışın etkili olacağı iller:

Iğdır, Ağrı, Kars, Ardahan, Artvin, Erzurum, Muş, Bitlis, Bingöl, Bayburt, Rize, Trabzon, Gümüşhane, Erzincan, Tunceli, Giresun, Ordu, Tokat, Sivas, Samsun, Amasya, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Kayseri, Niğde, Kırıkkale, Sinop, Kastamonu, Karabük, Bartın, Zonguldak, Bolu, Düzce, Sakarya

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu, Muş ve Van'ın kuzey ilçelerinde yer yer çok bulutlu ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması beklendiği belirtildi. Açıklamada, “Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (5090 km/saat) şeklinde bekleniyor. İl merkezleri için beklenen en yüksek sıcaklıklar Muş’ta 26, Hakkâri’de 28, Van’da 27 ve Bitlis’te 23 derece olması beklenmektedir. Rüzgârın güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (5090 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (çatı uçması, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.

HARİTALI 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

hava-durumu1.jpghava-durumu2.jpghava-durumu3.jpghava-durumu4.jpghava-durumu5.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN