Mart’ta ekildi Mayıs’ta toplanıyor! Açık havada yetişip 30 TL’den satılıyor!

Mart’ta ekildi Mayıs’ta toplanıyor! Açık havada yetişip 30 TL’den satılıyor!

Hatay'ın bereketli topraklarında tek tek fideleniyor, açık alanda yetiştirilip 30 TL'den satılıyor. Mart ayında toprakla buluşan ürünler Mayıs ayında tek tek toplanıyor markette pazarda yok satıyor.

Havaların ısınması ile birlikte yaz sebze ve meyveleri de marketlerdeki yerini almaya başladı. Hatay'ın bereketli topraklarında açık alanda hasat edilen salatalıklar tarlada 30 TL'den satılıyor. Hasat süreci çiftçinin de yüzünü güldürüyor.

25 DÖNÜMDE BEREKETLİ HASAT

Sıcakların yüzünü göstermesi ile birlikte yaz meyveleri ve sebzeleri de hasat edilmeye başladı. Seralardan açık havaya yönelen işçiler Hatay'ın Arsuz ilçesi Karaağaç Mahallesi'nde 25 dönümlük araziye ekilen salatalık fidelerini hasat ediyor.

salatalik-hasat.jpg

Doğal yollarla yetiştirilen ve hasadı yapılan salatalıklar tüketiciye satılmak için uzun bir yolculuğa başlıyor. Tarladan aracısız olarak satışa çıkarılan salatalıkların kilogram fiyatı ise 30 TL'den alıcı buluyor.

Tarla sahibi Doğan Keskin 5 Mart'ta ektiği fidelerin gerekli olgunluğa gelmesi ile birlikte hasat sürecinin başladığını ifade ettim. Keskin, hasat sürecinin Mayıs sonuna kadar devam edeceğini aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN